Kategória: Egészség és ápoltság

Kismamabarát

Világról álmodozni jó, sajnos semmilyen fejlődést nem látok e téren. Vannak bababarát kórházak ugye, de az előtte levő periódusban is szükségünk lenne különleges ellátásra és szerintem ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül. Csak mindenki magában mérgelődik, nem tudatjuk azokkal, akik esetleg tehetnének ellene.

Barátnőmmel arról beszélgettünk, hogy nem csak a rendszer ilyen sajnos, hanem az emberek is, mert az emberek többsége saját magával van elfoglalva. Nem veszi észre a kismamákat, nem adják át a helyet, eléd vágnak a sorban és folytathatnám. Aztán amikor megszületik a babád is hasonló a helyzet, a buszsofőr elindul majdnem úgy, hogy Neked még nem sikerült a babakocsival felszállnod, mert ugye senki nem segít, senki nem előzékeny... Jó persze, vannak kivételek. Tőlük elnézést kérek, avagy "akinek nem inge, ne vegye magára".
Azért kezdtem el ennek a cikknek, mert ismét anyai örömök elé nézek, csodálatos dolog, ugyanaz az izgalom, igaz most egy gyerek mellett hamarabb telik az idő, nem jut annyi időm "izgulni".
Lényeg, hogy ismét kezdődnek a vizsgálatok, amit úgy tudok megoldani, ha nem akarom az egészséges gyermekemet is magammal cipelni egészségügyi intézményekbe, hogy korán reggel megyek, aztán rohanok haza, hogy Apa is tudjon menni dolgozni, vagy ha olyan a vizsgálat, Apa kivesz 1 szabadnapot. Igyekszem időben tájékozódni és beosztani az időt, az esetek 90%-ban minden fenn van az interneten, ha szerencsém van, akkor naprakészek. Ha nincs szerencsém, akkor felkelek reggel fél 7-kor, elmegyek a szakrendelőbe, próbálok bejelentkezni EKG-ra, úgy néznek rám, mint egy csodabogárra, hogy van-e időpontom. Természetesen nincs, mivel sehol sem jelezték, hogy időpontot kell kérni.
Jelzem így 2011-es év végén iszonyat nehéz a rendelési idők mellett jelezni, hogy B - beutaló köteles, E - előjegyzés. Tehát kapok 3 hét múlva időpontot és mehetek ismét, mert a kismamáknak nincs semmi elsőbbségük. Jelzem az illető kollegának, hogy esetleg lehetne kismamáknak külön időpontot adni, azonnal érkezik a válasz, a háziorvos kötelessége elvégezni az EKG-t és amúgy ha panaszt akarok tenni, az igazgatóság abban az irányban található.
Szerencse, hogy más vizsgálatra is mentünk aznap, így nem vette ki Apa feleslegesen a szabadnapját. Persze ez ugye apróság, mégis bosszantó és a kismamának jobb lenne nem idegeskedni.
Lesz valaha jobb? Lesz valaha kismamabarát szakrendelés? Megjegyzem vannak kivételek, :) szerencsére. Lesz-e kismamabarát világ? Nagyon remélem, hogy igen.
(A cikket beküldte: lorenda)Szépségápolás várandósság alatt
Egész várandósság alatt nagyon fontos a megfelelő diéta meg a sok pihenés és alvás. Kísérletezzünk új arckikészítéssel, frizurával, ha azt szeretnénk, hogy az emberek inkább az arcunkat figyeljék, mint a hasunkat. »

Amniocentézis 1
Az első gyermekünk down-szindrómával született, így miután kivizsgáltattuk magunkat a férjemmel, úgy döntöttünk, hogy a következő terhességemnél amniocentézist csináltatunk. A kisfiunk halála után 1 évvel abbahagytam a fogamzásgátló szedését, majd tartottunk pár... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.