Kategória: Szex a fogantatásért

Hogy jöjjön a baba!

Hogy jöjjön a baba! Tudtad, hogy a húsvét eredetileg egy ősi termékenységi ünnep? Sőt. Egyes feltételezések szerint az egyik legfontosabb női hormon, az ösztrogén elnevezése is a termékenység és az anyaság istennőjének, Astarte-nak a nevéből származik. (Astarte-ösztrogén)

Épp ezért úgy gondoltuk, hogy a húsvét termékenységgel összefüggő eredete jó alkalom arra, hogy ezúttal a babára vágyó olvasóinknak kedvezzünk egy nyereményjátékkal. Játsszatok velünk, és nyerjétek meg a Ha lelki ok miatt késik a baba című könyv egyik példányát!

Pszicho-szomatikus. Hallottad már ezt a kifejezést? A szó első része - pszicho - a lelket takarja. A második – szomatikus – pedig azt jelenti, testi jellegű. Tehát olyan folyamatokat jelent, amelyek a testi és a lelki folyamatok összefüggéséből jönnek létre. Például: kínos helyzetben az ember elpirul, ijesztő hírt hallva elsápad, összecsuklik a lába.

A lelki tényezők a testi működésünkkel szoros összefüggésben hozzájárulhatnak a betegségek kialakulásához is. Sőt, ma már tudjuk, hogy bizonyos betegségek esetén az érzelmi tényezőknek kiemelt szerepe van: például szívinfarktus, gyomorfekély. Érzelmi stressz esetén ugyanis az immunrendszer összeomlik, és megnyitja az utat a betegségek kialakulásához.

Manapság egyre inkább hangsúlyt kap az az elképzelés, hogy a termékenységi problémák nagy része is lelki okokra vezethető vissza. „Sajnos” ezeket az okokat a személyiség természetes énvédő mechanizmusainak köszönhetően elfelejtjük, és az esetek többségében fel sem merül bennünk, hogy a mai betegségünknek (akár meddőséget okozó tüneteinknek) egy réges-régi elfelejtett lelki sérülés az oka.Szerencsére ezek a bizonyos pszichés okok „előbányászhatóak”, és feldolgozhatóak. Ebben kíván segítséget nyújtani a Ha lelki ok miatt késik a baba című könyv.

És ebben szeretnénk támogatni mi is olvasóinkat azzal, hogy a játékban résztvevők között kisorsolunk három példányt Szeghy Krisztina tavaly év végén megjelent könyvéből.Ahhoz, hogy megnyerhesd a könyv egyik példányát, nem kell mást tenned, mint 2012.04.15-ig válaszolni az alábbi kérdésre: Mit jelképez a locsolkodás?

A válasz beküldésével elfogadod a játék szabályait és feltételeit.

A játéknak vége, köszönjük, hogy velünk játszottatok!

Ha nem nyernél akkor sem kell elkeseredned, a könyvet bármikor beszerezheted a Babát akarok! Weboldalon keresztül.JÁTÉKSZABÁLYOK

A nyereményjáték szervezője az Babát akarok! (www.babatakarok.hu) internetes portál. A nyereményjátékban részt vevők a jelen szabályzatban meghatározott feltételeket és szabályokat magukra nézve kötelezőnek fogadják el.

A játékban részt vehet minden nagykorú természetes személy, a játék a résztvevők számára ingyenes.

A résztvevők közül három nyertes kerül kisorsolásra. A nyerteseket a megadott e-mail címükre küldött levélben a Babát akarok! portál értesíti a nyereményükről. A nyeremény ajánlott postai küldeményként kerül továbbításra a nyertesek felé. A postázási díj a szervezőt terheli. A postázáshoz szükséges adatokat a nyertesek a nyereményről szóló értesítést követően e-mailben kötelesek elküldeni a Babát akarok! portál részére. Amennyiben a nyertes nem, vagy tévesen adja meg a sorsolást követően a postázási címét, a hibából adódó károkért illetve következményekért a szervező nem vállal felelősséget. Szervező szintén nem vállal felelősséget azért, ha a játék során a résztvevő hibás adatokat (választ, nevet, email címet) ad meg.

A nyeremény készpénzre nem váltható!

A Babát akarok! portál és a Hoxa.hu kizárja a felelősséget bármely kártérítési, kártalanítási igényért a nyereményjátékban való részvétel során, a játék esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből eredő, vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségért. Nem vállal továbbá felelősséget azért sem, ha a játék időtartama alatt a Hoxa.hu honlapja időszakosan nem érhető el.

A játékban megadott adatok kizárólag a játék során kerülnek felhasználásra. Azokat a Babát akarok! portál a jövőben semmilyen céllal nem használja fel, a megadott adatokat a sorsolást követően a továbbiakban nem tárolja.
(A cikket beküldte: Babát akarok! magazin)


Gyógyszerek a terhesség alatt
Hogy mit lehet szedni és mit nem, elég relatív. Minden egyes pirula esetenként alkalmazható, másszor nem ajánlott. Mindannyian láttunk már olyan tájékoztatót, melyen fel van tüntetve, hogy terhesség idején tilos a szer fogyasztása, vagy éppen csak orvos javaslatára szedhető. »
Dohányosok gyerekei
Sajnos sok kismamát látok az utcán, a parkban cigivel a kezükben. Talán nem tudják, hogy mennyi veszéllyel jár terhesség vagy szoptatás közben dohányozni. Sõt, még az is káros, ha a gyerek már 1-2 éves és az anya által kibocsátott füstszagot valamilyen módon... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.