Kategória: Egyéb a szülésről

Hálapénz, orvosfogadás, mikor lesz ennek vége?

Azért írtam le a gondolataimat e témáról, mert olvastam egy cikket a hálapénzről és eléggé felháborít az egész mizéria, ami a hálapénz és az orvosfogadás körül zajlik. Emberek a megnéztétek, hogy a dokik milyen autóval járnak? Kíváncsiságból megnéztem egy ismerőskeresőn néhány doki adatlapját, szinte mindegyik megy síelni, kétszer nyaralni...

A fent említett cikk azt sugallja, hogy egy orvos megfizetése nélkül jobb, ha nem is megyünk műtétre. Biztos volt rá precedens, hogy rosszul bántak valakivel, de azt ne mondja nekem, hogy azér,t mert nem adott pénzt.
A probléma ott gyökerezik, hogy már dédanyáink is hálából adtak pl. jó kis házi kolbászt az orvosoknak, sőt még az én gyerekkoromban is ajándékkosár volt a "divat". Szerintem akkor romlott el valami....

Akkor még nem azért adták az ajándékot, hogy jó elbánásban részesüljenek, hanem szimplán köszönetképpen, a dokik pedig gondolom eleinte nem várták el, hogy kapjanak bármit is, persze kivételek mindig vannak. Sajnos mára eljutottunk addig, hogy már nem az a kérdés hogy adjunk-e, hanem az, hogy mikor és mennyit.

Szerintem az teljesen értelmetlen, hogy a beavatkozás előtt adjunk bármennyit is, hiszen akkor ugyanúgy előfordulhat, hogy ránk se bagóznak, hiszen a "lényeg" a zsebükben van. Viszont ha előre nem adunk semmit, szerintem felesleges erről még beszélni is a dokival (kivéve ha fogadott dokiról van szó, de még erre is kitérek), hogy mennyit kér, mert akkor előfordulhat, hogyha meggondoljuk magunkat, vagy mégsem tudunk adni, az utókezeléseken látjuk kárát.

Nekem volt fülkagylóműtétem, a doki ingyen és bérmentve megplasztikázta, igaz amolyan vizsgagyakorlat címén, később a kötözések alkalmával sem kapott semmit, mégis rendesen ellátott. Volt egy idős néni szobatársam akit egy másik doki műtött, ő zsebre rakta műtét után a borítékot és nem is láttuk a dokit csak nagyviziten. Mi segítettünk a néninek, meg a kedves nővérkék, akik egy petákot sem kaptak.

A dokifogadás, ugye manapság ez nagy divat a várandósok körében, akiknek szükség van valamilyen kezelésre a teherbeesésre, azok persze kivételek, de szerintem nagyon felesleges ez is, ha már valakit fogadni akar egy kismama, az legyen a szülésznő, hisz úgy is ő lesz vele zömmel.

Egy másik portálon olvastam, hogy arról ment a vita, mennyit adjanak a dokinak, a szülésznőnek, a csecsemős nővérnek és mennyibe kerül, ha ő öltözteti fel a picit (a végén még a takarítónőknek is fizetnek mert kitakarítják a kórtermet?!).

Az én tapasztalatom: terhesgondozóba jártam végig, volt hogy másik doki helyettesített, DE egy fillért nem kellett fizetni, tisztességesen elláttak. A kórházban nálunk az ügyeletes doki veszi fel a kismamát, csak utána jöhet a fogadott doki, én kifogtam egy elég bunkót, DE ő is rendesen megvizsgált, sőt a fődoki is, mert nem tudták megállapítani a babó fekvését. Végül császár lett, másik doki csinálta, rendes volt, nagyon emberséges, inkább így mondanám. Amíg az őrzőben voltam kb. három doki is megnézett, a mellettem lévő kismama "magándokis" volt, a dokija egyszer volt nála. A vizitáló dokik a fülem hallatára mondták, ő XY betege, majd ő úgy is megnézi. Hát nem nézte. Utána csak a szülésznő gyakornokok, amikor a férje hívta őket. Erről ennyit......
Ja és a pénzemet a kicsi fiamra költhettem.
(A cikket beküldte: scorpiolady)Homeopátia a szülés és a szoptatás alatt
Homeopátiás szerek alkalmazása a szülés és szoptatás alatt. Nagyon hasznos, érdemes elolvasni és alkalmazni, aki hisz a homeopátiában. Sokkal hatékonyabb és természetesebb fájdalomcsillapítási mód, mint a gyógyszerek és az erős injekciók, fájdalomcsillapítók.... »

Állást találni kismamaként
Már teljesen padlón vagyok lelkileg. Mindig csak falakba ütközök, mindenhol csak a fejüket rázzák. Pedig nem akarok mást, csak dolgozni, de mivel kismama vagyok, "én ezt mégis hogy képzelem". Senkit nem érdekel az önéletrajzom, hogy hány helyen dolgoztam, milyen... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.