Kategória: Szabad-e?

Brie, camembert sajt és a terhesség

A táplálkozási szakértők általában azt tanácsolják, hogy a terhesség alatt ne lágy, hanem inkább kemény sajtokat fogyasszunk, mert ezek kevesebb telített zsírt tartalmaznak. Néhány évvel ezelőtt állítólag megjelent a liszteriózis nevű, szennyezett lágy sajt által okozott, fertőző betegség.

A camembert és az egyéb penészes sajtok olyan liszteriózis baktériumokat tartalmazhatnak, melyek egy egészséges felnőtt esetén teljesen ártalmatlanok, azonban a magzatra veszélyes hatásúak.

Emberi fertőzés esetében a liszteriózis lappangási ideje 1-2 naptól, 90 napig terjedhet. Jellemző tünetei láz, borzongás, rossz közérzet, fej-, izomfájdalmak, hasi fájdalom, hányinger.

A terhesség alatti fertőzés a 4. hónaptól vetéléssel, koraszüléssel, halva születéssel, vagy az újszülött súlyos liszteriózis fertőzésével jár.

Hazánkba évente 40-45 ember hal meg ebben a betegségben.


Mit lehet állapotosan...?
Lehet-e napozni? Lehet-e hajat festetni? Lehet-e macskát, kutyát tartani? Lehet-e fűszereset enni? Lehet-e gyantáztatni? Ilyen és ehhez hasonló kérdések szinte minden kismamában felmerülnek. A legfontosabb, hogy ne ijedjünk meg a terhességtől, ez nem betegség, de... »

Csodák pedig voltak, vannak, lesznek!
Azért írtam le a történetem, mert talán páran erőt meríthetnek belőle, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha szinte semmi esélyt nem adnak, keresni kell a lehetőségeket, és HINNI, HINNI, HINNI, egy percre sem feladni! »




Minden jog fenntartva © 2023, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.