Kategória: Első trimeszter

Terhesnaptár - 7 hetes terhesség

Már egy babszemnyi bébi úszkál a pocakodban. :) Kezdenek a külső jelek is megjelenni rajtad, bár valószínűleg csak te veszed észre magadon, hogy a derekad kicsit megvastagodott. Már túl vagy az első trimeszter felén! Sokan a 12. héten lélegeznek fel igazán először, addig még van néhány hét, de semmiképp se parázz feleslegesen!

Mi történik veled?

A hormonok miatt pattanások jelenhetnek meg az arcodon. Minden nap kétszer mosd meg az arcod arctisztítóval és igyál sok vizet. Ha a hányinger miatt B6 vitamint szedsz, akkor az is javíthat a bőröd állapotán.
A derekad elkezd megvastagodni. Székrekedést tapasztalhatsz, és esetenként emésztési zavart is. Néhány nő kissé hibbantnak :)) vagy szeszélyesnek érzi magát ezekben az időkben.


Mi történik a babáddal?

A babád most körülbelül akkora, mint egy babszem: 9-11 milliméter. A szem helyét sötét foltok jelölik, a kis bemélyedésekből pedig az orrlyukak és a fülek fognak kialakulni. Az agy gyorsan fejlődik, a végtagok és az arckezdemény is formálódnak. A szívben már kialakult a jobb és a bal kamra. Az ultrahangon már kimutatható a szívverés.


Táplálkozási tanácsok

A heves étvágy és az undor egyaránt mindennaposak az első trimeszter során. A legtöbb ilyen reakció elmúlik a terhesség negyedik hónapja körül. A hiedelemmel ellentétben nem azt kívánod meg, amire a szervezetednek feltétlenül szüksége van. Szóval ne szokj rá a mindennapos fagyievésre. Alapszabály: engedj minden csábító kívánságnak, ha az egészséges, és keress alternatívákat az egészségtelenekre. Például eperfagyi helyett egyél fagyasztott eperjoghurtot.
Ha valamilyen konkrét ételfajtától undorodsz és teljesen kihagyod az étkezéseidből, akkor azért győződj meg arról, hogy a megfelelő tápanyagokat megadod a szervezeted számára.


Heti tények

Az egészséges étkezés rendívül fontos a magzat jólétéhez. Egy tanulmány szerint az az anya, aki magas tápértékű ételeket fogyasztott a terhessége alatt 95% eséllyel hoz a világra egészséges gyermeket. Azon nők között, akik nagyon rosszul, szegényesen táplálkoztak a terhességük alatt, csak 8% volt a teljesen egészséges és jó koncícióban lévő babák aránya.Forrás: http://www.ivillage.com/


Terhesnaptár - 5 hetes terhesség
Ha eddig nem is, az 5 hetes terhességet már lehet, hogy könnyebben észreveszed magadon. A teszten két kis csík virít, akárhogy is nézed! :) A második teszten is... a harmadik teszten is... Nem kell szégyenleni, ha többször is leteszteled a dolgot, hidd el, nagyon... »

És Isten eltöröl minden könnyet...
Elengedni valakit nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Amíg szereted, fájni is fog a hiánya. Ez nem baj. Attól még elengedheted. Sírva búcsúzunk egymástól, s ha igazi a szereteted, ez egy jó sírás. Elválasztva lenni bárkitől is, akit szeretünk: fáj. Ha már... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.