Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Örökbefogadás

Szeretni s szeretve lenni!

Gondoltam leírom, miként lehet kétszer megszületni, hisz nekem két születésnapom van...s az igazi születésnapom az a pillanat volt, amikor megismerhettem Drága Szüleimet! Azt hiszem, ebből a cikkből kiderül, hogy mi az, szeretni s szeretve lenni. Engem szeretnek..

Nem értettem, hogy lehet? Ahogy nőttem, nőtt bennem a vágy, hogy megismerjem önmagam, a múltamat, a gyökereimet... sokszor sírtam s vágyakoztam a múltba, ami csörtetett utánam, sokszor hátranéztem, de nem láttam semmit.
A kiváncsiság s a vágy, hogy megismerhessem önmagam, mindennél nagyobb volt! 9 éves fejjel, annyit értettem csak, hogy egy idegen "néni" jóvoltából a világra jöttem s ő úgy döntött, odaajándékoz Drága Szüleimnek, akiket mig élek tisztelek, becsülök, hisz Ők az igazi szüleim. Mindig is nagyra becsültem őket a kitartásukat. Kevés ember mondhatja el, hogy úgy szeretik, ahogy engem, csodálatos emberek.
Ahogy teltek, múltak az évek mindig kíváncsibb lettem, titkos örökbefogadás lévén a dokumentumok nem sokat árultak el a múltamról.
Amit megtudtam, mind az én érdemem. Tudomást szereztem a biologiai szüleimről, a rokonaimról, a testvéreimről, akiről 23 éven keresztül semmit nem tudtam. Győzelemnek éltem meg azt a pillanatot amikor a kezembe tartottam a telefont s a testvérem üzenetét olvastam a telefonomon.
Győzelem, megtaláltalak, gondolta én...innen az én utam ki volt kövezve.
Más ország, más kultúra, más nyelv amit beszélünk, de mivel kétnyelvű vagyok zökkenőmentesen ment a keresés. Lassan kezdtek összeállni múltbéli életem képeinek darabkái. Az érzést nem tudom leírni, az örömemet az izgatottságomat, a félmemet ami akkor rám tört. Mint kiderült, jött a lehangoló igazság a szemembe, nem kellettünk a szüleimnek, elvettek, mert nem gondoskodtak rólunk. Egy testvéremet megtartotta a biológiai "anyám", akit azóta is nevel. Mi ketten nem kellettünk. Bátyám megjárta a poklok poklát, intézetből ki, intézetbe be, míg 15 évesen kikerült. Az "apánk" magához vette, de ő három évre elhunyt. Ez azt jelentette, hogy egy 18 éves fiú (bátyám)ott állt egy szál magában,lévén hogy "anyánknak" nem kellett s a jómódú népes "családunknak" sem.
A mai napig sem dolgozta fel, s ezeket a lelki sérüléseket amig él, magán viseli. Csörtet utána a múlt. Eközben én 20 hónapos koromtól szerető édes szüleim társaságát, nevelését élveztem s élvezem a mai napig. Engem nem viselt meg ez a dolog annyira, maga a tény hogy örökbefogadtak, de ennek a ténynek felismerése s feldolgozása számomra se volt könnyű feladat. Kerestem az identitásomat, lényegében önmagamat.
Már rájöttem, ki vagyok s hová tartozok s miután mindent megtudtam a "szüleimről", a "rokonaimról", rájöttem, hogy Isten megajándékozott egy jobb élettel, igazi szülőkkel.
Hisz nekem két születésnapom van s az az igazi amikor szerető szüleimhez kerültem...
(A cikket beküldte: Miso84)Nyugaton divat az örökbefogadás
Nyugat-Európában, valamint az Egyesült Államokban egyre gyakrabban hallani arról, hogy a sztárok, a tehetősebb családok hátrányos helyzetű, akár súlyosan beteg gyerekeket is örökbe fogadnak. »

Hülyeségek terheseknek
Néha a pocakom fogom (a röhögéstől), amikor látom, mi mindent kitalálnak és el akarnak adni nekem, csak azért, mert gyermeket várok. Azt hiszik, a nők mindenről meggyőzhetőek. Az biztos, hogy az ember lánya a hormonok, az új információk és a védelmezőképesség... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.