Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Örökbefogadás

Szeretni s szeretve lenni!

Gondoltam leírom, miként lehet kétszer megszületni, hisz nekem két születésnapom van...s az igazi születésnapom az a pillanat volt, amikor megismerhettem Drága Szüleimet! Azt hiszem, ebből a cikkből kiderül, hogy mi az, szeretni s szeretve lenni. Engem szeretnek..

Nem értettem, hogy lehet? Ahogy nőttem, nőtt bennem a vágy, hogy megismerjem önmagam, a múltamat, a gyökereimet... sokszor sírtam s vágyakoztam a múltba, ami csörtetett utánam, sokszor hátranéztem, de nem láttam semmit.
A kiváncsiság s a vágy, hogy megismerhessem önmagam, mindennél nagyobb volt! 9 éves fejjel, annyit értettem csak, hogy egy idegen "néni" jóvoltából a világra jöttem s ő úgy döntött, odaajándékoz Drága Szüleimnek, akiket mig élek tisztelek, becsülök, hisz Ők az igazi szüleim. Mindig is nagyra becsültem őket a kitartásukat. Kevés ember mondhatja el, hogy úgy szeretik, ahogy engem, csodálatos emberek.
Ahogy teltek, múltak az évek mindig kíváncsibb lettem, titkos örökbefogadás lévén a dokumentumok nem sokat árultak el a múltamról.
Amit megtudtam, mind az én érdemem. Tudomást szereztem a biologiai szüleimről, a rokonaimról, a testvéreimről, akiről 23 éven keresztül semmit nem tudtam. Győzelemnek éltem meg azt a pillanatot amikor a kezembe tartottam a telefont s a testvérem üzenetét olvastam a telefonomon.
Győzelem, megtaláltalak, gondolta én...innen az én utam ki volt kövezve.
Más ország, más kultúra, más nyelv amit beszélünk, de mivel kétnyelvű vagyok zökkenőmentesen ment a keresés. Lassan kezdtek összeállni múltbéli életem képeinek darabkái. Az érzést nem tudom leírni, az örömemet az izgatottságomat, a félmemet ami akkor rám tört. Mint kiderült, jött a lehangoló igazság a szemembe, nem kellettünk a szüleimnek, elvettek, mert nem gondoskodtak rólunk. Egy testvéremet megtartotta a biológiai "anyám", akit azóta is nevel. Mi ketten nem kellettünk. Bátyám megjárta a poklok poklát, intézetből ki, intézetbe be, míg 15 évesen kikerült. Az "apánk" magához vette, de ő három évre elhunyt. Ez azt jelentette, hogy egy 18 éves fiú (bátyám)ott állt egy szál magában,lévén hogy "anyánknak" nem kellett s a jómódú népes "családunknak" sem.
A mai napig sem dolgozta fel, s ezeket a lelki sérüléseket amig él, magán viseli. Csörtet utána a múlt. Eközben én 20 hónapos koromtól szerető édes szüleim társaságát, nevelését élveztem s élvezem a mai napig. Engem nem viselt meg ez a dolog annyira, maga a tény hogy örökbefogadtak, de ennek a ténynek felismerése s feldolgozása számomra se volt könnyű feladat. Kerestem az identitásomat, lényegében önmagamat.
Már rájöttem, ki vagyok s hová tartozok s miután mindent megtudtam a "szüleimről", a "rokonaimról", rájöttem, hogy Isten megajándékozott egy jobb élettel, igazi szülőkkel.
Hisz nekem két születésnapom van s az az igazi amikor szerető szüleimhez kerültem...
(A cikket beküldte: Miso84)Az én történetem
Egyedül voltam, tanácstalan. Egy rövid kis kalandból jött maga a sorscsapás... teherbe estem. Hibás voltam, nem tagadom. De végül minden jóra fordult. A baba megszületett, egészséges. Egy házaspár álma vált valóra. Bevallom, nem számíthattam semmilyen segítségre a... »

Patrik megszületik
Férjemmel már nyolcadik éve együtt voltunk, jóban és rosszban, amikor végre megengedhettük magunknak, hogy életre hívjunk Valakit. Igazából ez csak bennünk dőlt el, sem anyagi, sem semmilyen más körülményünk nem változott számottevően. Egyszerűen csak a biológia... »

Minden jog fenntartva © 2018, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.