Kategória: Az én terhességem...

Sokak szerint nem lehetséges mégis igaz!

A történet az életem és az orvostudomány egyik nagy csodája. Bár miután átéltem és utánaolvastam, sok hasonló esetet találtam. A mi történetünk 2012 novemberében kezdődött...

A férjem és én 2012 nyarán éreztük úgy, hogy itt az ideje a családalapításnak. Bele is fogtunk annak rendje és módja szerint. Három hónap várakozás után, november 5-én pozitívat teszteltem. Boldogok voltunk. Két héttel később mentem az első vizsgálatra, ahol újabb meglepetés ért minket. - Ikrek - mondta az orvos. Először meglepődtem, de belegondoltam, hogy sok iker van a családban, így már nem is volt akkora szenzáció, hogy én is két babát hordok a szívem alatt. Mindenki örült, terveztük a jövőt. Azután november 24-én megtörtént a baj (6 hetes 5 napos voltam)...

Egész nap éreztem, hogy valami nem stimmel, de a feszülő, szurkáló érzést a babák növekedésének tudtam be... Tévedtem. A szurkálás görccsé erősödött, majd mikor vérezni kezdtem, rohantunk az ügyeletre. Az orvos megvizsgált, ultrahang vizsgálatot csinált. Nem látott szívhangot, csak azt, hogy tele a méhem vérrel. De mivel minden szépen halad, várjunk és bízzuk a természetre a tisztulást, ha nem muszáj, ne avatkozzunk bele... Bent tartottak a biztonság kedvéért, a másnap vizsgálaton kiderült, szépen tisztulok és más teendő nincs. Mehetek haza. Mivel nem volt műszeres beavatkozás, egy ciklust várjunk meg és próbálkozhatunk tovább.

Hazamentünk és próbáltuk feldolgozni a történteket. A férjem szülei Svédországban élnek, hozzájuk készültünk, de nem volt kedvem utazgatni, így kértem a férjemet, hogy maradjunk itthon. Teltek-múltak a napok, hetek, vártam a menstruációm, de hiába telt el négy hét, aztán öt, nem jött meg.
A kedvem nem volt a régi, a közérzetem romokban, a gyomrom vacakolt és sokat volt hányingerem. Arra gondoltam, hogy a vetélés miatt felborult a hormonháztartásom és kicsit magam alatt is voltam... A férjem unszolására, miután hat hét elteltével sem jött meg, elmentem az orvosomhoz. Elmondtam mi a helyzet. Szinte ugyanazt mondta, amire én is jutottam, de azért elküldött a laborba vérvizsgálatra. Gyorsan készen lett az eredmény, már aznap este mehettem vissza hozzá.

Mikor bementem, fehér volt mint a fal és kérte, hogy feküdjek fel a vizsgálóasztalra, mert valamit mindenképpen látnia kell. A férjemmel mi is ledermedtünk. felfeküdtem és elkezdett vizsgálni. Kérdeztem mi a baj? Rosszak az eredmények? Rákos vagyok? Erre azt válaszolta, hogy amíg nem látja, mi van odabent, addig nem mondana semmit. Az életem lepergett a szemem előtt és a szívem majd ki ugrott a helyéről. Bekapcsolta a gépet és elkerekedett a szeme... Amit ezután mondott, soha életemben nem felejtem el: "Tirza, kapaszkodj meg, én is alig hiszem, de TERHES VAGY!"
Úgy ért ez a mondat, mintha jeges vizet öntöttek volna rám. Mondom micsoda?! Az hogy lehet? Nem jött meg a vetélés óta. Hány hetes? Harald, a férjem egy szót sem szólt, csak bámult az orvosra meg rám... Erre a dokim közli, hogy a mérete alapján olyan 12-13 hetesnek saccolja, de azonnal szól egy kollégájának, hogy ő is nézze meg. Telefonált és öt percen belül bejött egy számomra ismeretlen orvos. Az enyém felvázolta mik az előzmények és kérte, hogy ő is nézzen meg. A másik doki nézte a véreredményt, a korábbi leleteimet, azután a monitort és csak hitetlenkedett, hogy ő a 20 éves pályafutása alatt ilyet még nem látott. Legalább 20 perces vizsgálat után ő is kijelentette, hogy terhes vagyok, a méretek szerint 13 hetes, ami az utolsó mensimmel is egybevágott. És minden arra utalt, hogy egészséges. Ez volt a 12. hetes kötelező ultrahang vizsgálatom is egyben. :D 2013. január 10. este 6 óra volt ekkor.

Hogy ez hogy lehetséges? Senki sem érti. Az orvosok szerint kétpetéjű ikrek voltak és az egyikükkel valami baj volt és felszívódott, de a másikuk túlélte. Hogy miért nem látták az ultrahangon? Nem tudom. Talán a sok vér miatt, vagy még túl kicsi volt, vagy a gép volt rossz, vagy az orvos hibázott? Nem tudom, de nem is érdekel. Csak az, hogy azóta kiderült: kislányt várok. Egy igazi kis csodát, egy kis angyalt, akit az ég küldött és akire az égiek vigyáztak és vigyáznak most is.

Kicsit hosszú lett a történet, de ezt rövidebben nem lehetett leírni. Aki nem hiszi el, az nem hiszi. Nem baj. Azért írtam le, hogy erőt adjak mindenkinek és hogy higgyetek a csodákban, mert igenis vannak!
A kislányunk a Swea Maddalena Sehjer nevet kapja majd.
(A cikket beküldte: Tirza13)Hogyan NE szüljünk
Szülésem rövid történetét szeretném megosztani másokkal azért, hogy lehetőleg minél kevesebben essenek abba a hibába, amibe én. Ez az írás elsősorban az orvosválasztás fontosságáról szól, illetve arról, hogy akár az utolsó pillanatban is merjünk cselekedni - az... »
Természetes szülés kontra császár
Különböző emberek, különböző vélemények. És ez így van jól. Mégis meglepődtem, hogy mennyire szélsőségesen gondolkodnak az emberek erről a témáról. Ez a cikk az én véleményemről, érzéseimről szól. Nincs igazi célja, hisz tapasztaltam, vannak emberek, akik... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.