Kategória: Tervezés és időzítés

Stressz nélkül könnyebb a teherbeesés

Napjaink női sokkal nehezebben esnek teherbe. Ennek több oka is lehet, mind biológiai, mind pszichikai. Én most konkrétan egy dologról szeretnék írni, illetve megosztani személyes tapasztalataimat. Ez a stressz. Remélem segítek vele, és reményt adok azoknak, akik talán már végleg lemondtak a kis jövevényről.

Mielőtt hozzákezdenék, felteszek egy alap kérdést: mi a stressz?
Tisztában vagyunk e vele? Fel tudjuk-e mérni saját helyzetünket? Belátjuk-e? Képesek vagyunk-e segíteni önmagunkon?

"A STRESSZ EGY NEM SPECIFIKUS REAKCIÓ, MELLYEL SZERVEZETÜNK REAGÁL MINDEN KIHÍVÁSRA ERŐTELJES INGERRE. "

Tehát! Én úgy gondolom, (vagyis ezt úgy értelmeztem) ha valamit görcsösen akarunk, és tudatosan (szándékosan) küzdünk azért az egy dologért, a szervezetünk ellentétesen kezd el reagálni. Nem kell görcsösen akarni. Csak azért szeretkezni a párunkkal, hogy baba legyen.
Engedjétek el magatokat. Élvezzétek egymást. Ne gondoljatok a babára. Úgyis jönni fog. Én 8 évig görcsösen akartam. Semmi. Végül letettem róla. Úgy gondoltam már mindegy. Mert erről szólt minden. Nem volt élvezet a szex, inkább feladatnak éreztem.

Aztán elváltam. Ráment a házasságom.
Most egy éve van egy párom. Ő a világ legnyugodtabb embere. Teljesen rám ragasztotta a nyugalmát. Megtanította nekem, hogy mindig van valahogy. És azt, hogy bármit elérhetek amit akarok. Ha kivárom az idejét. NEM SZABAD TÜRELMETLENNEK LENNI!

És képzeljétek! Ma már semmit nem akarok görcsösen. Csak pozitív dolgokkal foglalkozom. És pozitívan is gondolkozom. Az életünk aszerint alakul, ahogy befolyásoljuk magunkban. Most 18 hetes kismama vagyok. 9 év után, először. Akkor mikor nem is foglalkoztam a témával. Csak az életemmel törődtem, és a párommal, aki mindenben segített. Mikor már nem akartam görcsösen a babát, akkor sikerült! Azért szeretkeztünk, mert élveztük egymást. Azt tanácsolom nektek, engedjétek el magatokat. Törődjetek magatokkal! Fedezzétek fel a bennetek rejlő szépséget! Pihenjetek, sportoljatok, ne hagyatok időt magatoknak gondolkodni.
Ha nem stresszeltek, biztos vagyok benne, hogy hamarosan ti is átélitek azt a csodát, amit most én! Felejtsétek el egy kicsit a gondokat! Úgyis minden megoldódik. Csak nyugodtan. Remélem, hogy lesz, aki megfogadja a tanácsomat, és hamarosan olyan örömök elé néz mint én. Akkor jöttök majd rá arra, milyen igazam volt. Sok szerencsét, és jó terhességet kívánok mindenkinek! Mert tudom, hogy hamarosan titeket is elér ez a "más" állapot!
(A cikket beküldte: csilla28)Babatervezési dilemma. Dilemma! De miért?
" ...a dilemma lényege pontosan az, hogy érveket, információkat hoz fel a meglévő lehetőségekkel, esélyekkel szemben is. Választani kell, de gyakran úgy, hogy nem elégségesek, vagy éppen ellentmondóak az információk." »

Hülyeségek terheseknek
Néha a pocakom fogom (a röhögéstől), amikor látom, mi mindent kitalálnak és el akarnak adni nekem, csak azért, mert gyermeket várok. Azt hiszik, a nők mindenről meggyőzhetőek. Az biztos, hogy az ember lánya a hormonok, az új információk és a védelmezőképesség... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.