Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: A terméketlenségről

Soha ne add fel!

Ez csak egy történet..talán magamnak, talán segítségül másoknak is. 2007-ben eldöntöttük az Urammal (akkor még csak élettársammal), hogy jöhet a baba, hiszen megtaláltuk a szerelmet, mely lehet, hogy néha nem olyan lángoló, mint amilyen a filmekben létezik, de eddig minden problémát leküzdött, későbbi szálkák, szemrehányások nélkül.

Indultak a tervek, ki mit szeretne, mi legyen a nevük (mert persze ilyenkor a gyanútlan párokban fel sem vetődik, hogy ez talán nem is megy olyan könnyen) még a gyerekszobák színében is megegyeztünk. Belevetettük magunkat a projektbe és vártunk...hónapokig, jöttek a félnapos menses késések által megvásárolt tesztek (kb. 15-20-at már biztosan vettem...hiába). Egyszer csak eltörött nálam a mécses… szinte megéreztem, akkor megvilágosodott minden.. az élet igazságtalan, gondoltam először, sok felelőtlen embernek ripsz-ropsz és ott a csöppség, és akik igazán akarják?
Hibáztattam mindent és sajnos mindenkit, azt hiszem komoly depresszióba estem, már a szexet sem úgy élveztem, mint azelőtt, mindig csak a baba járt a fejemben! Akkor tudatosult bennem, hogy nagy a baj, mikor féltékenykedni kezdtem másokra, elhatározták, jöhet a gyerek, a következő hónapban pedig már pozitív is volt a teszt. Férjem felébresztett az önsajnálatból, meddőségibe járunk, eddig minden rendben, biológiailag semmi akadálya, hogy gyermekünk lehessen! Akkor kérdezem én, mi lehet a baj? Az, hogy túlságosan is a minél nagyobb biztonságba és szeretetbe várjuk a babát, hogy már a lehető legtöbbet meg tudnánk neki adni?
Fogalmam sincs, nem tudom, mint ahogy sok mindennel nem vagyok tisztában, hogy mi miért is történik, de hiszem, mindennek oka van, tudom ennek is.
És azt is érzem, hogy egyszer mikor majd a gyermekem szemébe nézek, Ő meg fogja adni nekem a választ, hogy miért váratott ennyit magára...addig még biztosan sokat fogok sírni. Borzasztóan elkeseredek, a padlón leszek minden egyes negatív tesztnél, még biztosan fogom azt érezni, hogy mennyire be tudnék húzni egy öklöst annak, aki azt mondja: "ne akard görcsösen"... De nem szabad feladnom, ez a lényeg, ezt meg kell tanulnom, és ha majd egyszer valamit is át kell adnom a gyermekemnek, ezek biztosan közte lesznek: hit, szeretet, bizalom, kitartás, a nem adhatom fel tudatossága, hiszen szeretettel hiszem, hogyha nem adom fel és a végsőkig kitartok-kitartunk, akkor sikerül!
(A cikket beküldte: vnékata)Két év után pocakosan
Ezt a cikket biztatásként írom a hasonló sorsú pároknak, akiknél kimondták, hogy meddő egyik, vagy mindkét fél. Két év sikertelenség után megkaptuk a csodát. Ne adja fel senki! A történetünk remélem reményt fog adni... »

Terhességi kiütések
Létezik ilyen orvosi diagnózis: polimorf terhességi kiütés, sok kismama szenved tőle. A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy nagyon kellemetlen dologról van szó. Áldott állapotom utolsó pár hetét ez a probléma árnyékolta be. Körülbelül a 36. terhességi héten... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.