Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: A terhesgondozás

Megfelelő kórház a közelben?

A lakhely szerinti kórházban az ellátás megfelelő, vagy csak kényszerből kell odamennem? Mit tehetek, ha a kórházban nem érzem magam biz-
tonságban, mert az előítélek miatt hátrányosan
kezelik az embert? Az embert, a nőt, a kismamát, aki életének legszebb élményére készülne...


Fejér megyében élek. Szerencsére eddig nem sokszor volt alkalmam a dunaújvárosi kórház ellátását értékelni, de most elérkezett a pillanat. Mint tudjuk, megváltozott az egészségügy, sajnos
a számunkra legfontosabb részlegbe, a szülészetbe és a nőgyógyászatba szóltak bele. Azt is meghatározták, hogy melyik kórházba mehetünk ellátásért, legfeljebb vizitdíjat vagy napidíjat fizetve. A legfontosabb azonban, hogy hol szülhetünk? - szintén beleszóltak az íróasztal mögül.

Választhatunk ugyan nőgyógyászt, akihez járunk terhesgondozásra, de félő,hogy nem tudunk nála szülni. Ilyen háttér mellett melyik kismama tud nyugodtan kihordani egy terhességet. A babavárásnak, a szülésnek kellene, hogy a legnagyobb örömünk legyen az életben, erre különböző taktikákat kell bevetni,hogy sikerüljön.

Azt szeretném érzékeltetni,hogy milyen kétségbeejtő érzéssel jár, ha az ember úgy érzi, hogy nem
kap megfelelő ellátást, segítséget.
A dunaújvárosi kórházban a Budapest szó tabu, hiszen ha valaki kiejti a száján, máris hátrányos megkülönböztetésben részesül. Ezt a saját bőrömön tapasztaltam és sok hasonló nőtől hallottam. Leginkább azt sérelmezik a nőgyógyászat és a szülészet orvosai, ha valamilyen kezelést vagy akár szülést nem náluk vittek végbe, hanem Pesten.
Könyörgöm, azért, mert valaki rászorul arra, hogy megfelelő segítségért Pestre menjen, az akkora hibát követ el, hogy így kell vele bánni? 2004- ben kiderült, hogy PCO-m van, az akkori nődoki a városi kórházban (ma is ott dolgozik) azt mondta, hogy meddő vagyok! Ezek után persze nem adtam fel, Pesten találtam orvost, megműtött, terhes is lettem, tavaly szültem császárral.
Azt tervezem, hogy a második terheséggel ide a városba fogok járni, mert anyagilag nem tudjuk megoldani, hogy ismét Pestre menjek. Sajnos, muszáj lesz! Miután két hete elvetéltem, voltam a kórházban, ahol semmit nem tettek annak érdekében, hogy megmaradjon a magzatom, inkább csak nyugtatót adtak...
Ezek után kérdezem, hogy mire volt jó, hogy így ellehetetlenítették a várandós anyukák sorsát? Hiába van a közelben egy kórház, ha az előítéletek miatt mégsem érzem magam biztonságban!
Hiszen minden nőnek a biztonság a lényeg! Nagyon elszomorít, hogy ezt a lakóhelyemhez közeli kórházban abszolút nem érzem!
(A cikket beküldte: elmex)Mi micsoda az ultrahangos papíron?
Az ember elérzékenyülve nézi a kis homályos foltot, majd a növekedését és fejlődését az ultrahang vizsgálatokon. "Az az én gyermekem" - gondolja és nagy fantáziával látja már az arcát, ujjacskáit a fekete-fehér kavalkádban. Azután kézhez is kapja a leletét, amin... »

Egészséges terhesség
Terhességünk alatt fokozottabban figyeljünk magunkra is, hogy az áldott állapot messzire sugározzon rólunk. Fontos, hogy a saját egészségünket is trenírozzuk, hiszen ez alapozza meg magzatunk fejlődését is. No és persze a külsőnket se hanyagoljuk el, hiszen nincs... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.