Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: A terhesgondozás

Megfelelő kórház a közelben?

A lakhely szerinti kórházban az ellátás megfelelő, vagy csak kényszerből kell odamennem? Mit tehetek, ha a kórházban nem érzem magam biz-
tonságban, mert az előítélek miatt hátrányosan
kezelik az embert? Az embert, a nőt, a kismamát, aki életének legszebb élményére készülne...


Fejér megyében élek. Szerencsére eddig nem sokszor volt alkalmam a dunaújvárosi kórház ellátását értékelni, de most elérkezett a pillanat. Mint tudjuk, megváltozott az egészségügy, sajnos
a számunkra legfontosabb részlegbe, a szülészetbe és a nőgyógyászatba szóltak bele. Azt is meghatározták, hogy melyik kórházba mehetünk ellátásért, legfeljebb vizitdíjat vagy napidíjat fizetve. A legfontosabb azonban, hogy hol szülhetünk? - szintén beleszóltak az íróasztal mögül.

Választhatunk ugyan nőgyógyászt, akihez járunk terhesgondozásra, de félő,hogy nem tudunk nála szülni. Ilyen háttér mellett melyik kismama tud nyugodtan kihordani egy terhességet. A babavárásnak, a szülésnek kellene, hogy a legnagyobb örömünk legyen az életben, erre különböző taktikákat kell bevetni,hogy sikerüljön.

Azt szeretném érzékeltetni,hogy milyen kétségbeejtő érzéssel jár, ha az ember úgy érzi, hogy nem
kap megfelelő ellátást, segítséget.
A dunaújvárosi kórházban a Budapest szó tabu, hiszen ha valaki kiejti a száján, máris hátrányos megkülönböztetésben részesül. Ezt a saját bőrömön tapasztaltam és sok hasonló nőtől hallottam. Leginkább azt sérelmezik a nőgyógyászat és a szülészet orvosai, ha valamilyen kezelést vagy akár szülést nem náluk vittek végbe, hanem Pesten.
Könyörgöm, azért, mert valaki rászorul arra, hogy megfelelő segítségért Pestre menjen, az akkora hibát követ el, hogy így kell vele bánni? 2004- ben kiderült, hogy PCO-m van, az akkori nődoki a városi kórházban (ma is ott dolgozik) azt mondta, hogy meddő vagyok! Ezek után persze nem adtam fel, Pesten találtam orvost, megműtött, terhes is lettem, tavaly szültem császárral.
Azt tervezem, hogy a második terheséggel ide a városba fogok járni, mert anyagilag nem tudjuk megoldani, hogy ismét Pestre menjek. Sajnos, muszáj lesz! Miután két hete elvetéltem, voltam a kórházban, ahol semmit nem tettek annak érdekében, hogy megmaradjon a magzatom, inkább csak nyugtatót adtak...
Ezek után kérdezem, hogy mire volt jó, hogy így ellehetetlenítették a várandós anyukák sorsát? Hiába van a közelben egy kórház, ha az előítéletek miatt mégsem érzem magam biztonságban!
Hiszen minden nőnek a biztonság a lényeg! Nagyon elszomorít, hogy ezt a lakóhelyemhez közeli kórházban abszolút nem érzem!
(A cikket beküldte: elmex)A védőnői szolgálat lemondása - ott, ahol ez nem szokás
Azért írom meg ezt a cikket, hogy példaként szolgáljon a kismamáknak és leendő kismamáknak, akik ilyen-olyan okból elégedetlenek a védőnői szolgálattal. Szeretném, ha más már nem járná meg azt a tortúrát, amit mi, csak azért, mert le merészelte mondani a védőnői szolgálatot. »

Tündér babám születése
Sok történetet olvastam itt, és úgy döntöttem én is leírom terhességem és kisfiam születésének a történetét, bár lehet kicsit hosszú, de nem tudtam röviden leírni, anyának lenni a legszebb dolog a világon! Muszáj volt leírnom ezeket, íme. »

Minden jog fenntartva © 2019, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.