Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Munka és terhesség

Hogyan és mikor mondjam el a főnökömnek?

A Munka Törvénykönyve mind a munkáltató, mind a munkavállaló kötelezettségévé teszi, hogy a másik felet tájékoztassa minden olyan tényről, körülményről, illetve ezek változásáról, amely a jogok gyakorlása és a kötelezettség teljesítése szempontjából jelentős lehet.

A törvény azonban kifejezetten tiltja, hogy a munkáltató a munkavállalót terhesség megállapítására irányuló vizsgálat elvégzésére, vagy arról szóló igazolás bemutatására kötelezze, kivéve, ha erre jogszabály előírása alapján, a munkaköri alkalmasság vizsgálata körében kerül sor.

Ezen túlmenően a munkavállaló belátásán múlik, hogy mikor tájékoztatja állapotáról a munkáltatót. Persze a kedvezményeket a munkáltató csak ettől az időponttól tudja alkalmazni, továbbá a munkavállalónak számítania kell arra, hogy ha munkáltatói intézkedés esetén ezt a körülményt elhallgatja, úgy később az intézkedés – pl. a felmondási védelem miatti rendes felmondás – jogellenességére nem hivatkozhat.


Kyrababa érkezése
Már alig vártam, hogy én is írhassak ide. A 9 hónap alatt az összes történetet végigolvastam. Volt ami rémisztő volt, és volt, ami gyönyörű, de szinte az összes könnyeket csalt a szemembe. Bevallom, mielőtt megláttam a két csíkot a teszten, semmit sem tudtam a... »
A mi CSODÁNK - Anna Nóra születése
2007. 12. 08-án megtapasztaltam a világ legcsodálatosabb érzését: anyává váltam, a karjaimba vehettem a CSODÁT, akit évek óta vártam. Az elmúlt kilenc napban -ami a szülés óta eltelt- csak nézem a kislányomat és potyognak a könnyeim. Kívánom Mindenkinek aki babát... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.