Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Munka és terhesség

Hogyan és mikor mondjam el a főnökömnek?

A Munka Törvénykönyve mind a munkáltató, mind a munkavállaló kötelezettségévé teszi, hogy a másik felet tájékoztassa minden olyan tényről, körülményről, illetve ezek változásáról, amely a jogok gyakorlása és a kötelezettség teljesítése szempontjából jelentős lehet.

A törvény azonban kifejezetten tiltja, hogy a munkáltató a munkavállalót terhesség megállapítására irányuló vizsgálat elvégzésére, vagy arról szóló igazolás bemutatására kötelezze, kivéve, ha erre jogszabály előírása alapján, a munkaköri alkalmasság vizsgálata körében kerül sor.

Ezen túlmenően a munkavállaló belátásán múlik, hogy mikor tájékoztatja állapotáról a munkáltatót. Persze a kedvezményeket a munkáltató csak ettől az időponttól tudja alkalmazni, továbbá a munkavállalónak számítania kell arra, hogy ha munkáltatói intézkedés esetén ezt a körülményt elhallgatja, úgy később az intézkedés – pl. a felmondási védelem miatti rendes felmondás – jogellenességére nem hivatkozhat.


Komplikációk és koraszülés
Kedves olvasóim! A várandósság alatt érdemes testünk jelzéseire odafigyelni, mert lehet olyan dolog, vagy aprócska jel, ami az orvosoknak fel sem tűnik, de egy kismama megérzi, ha baj van, és ez életeket menthet...ahogyan a miénket is, 2004 áprilisában...(Szilvia és kisfia, Zétény.) »
Programozott szülés pro és kontra
2010. július 3-ra voltunk kiírva. Június 29-én, négy nappal a "vaklárma" után megindítottuk a szülést. Ha tudtam volna, mire vállalkoztam, és lett volna más lehetőségünk, sose megyek bele. Nem csak magam miatt, születendő lányomat is szívesen megkíméltem volna, ha lehetett volna... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.