Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Egyéb babás témák

Hogyan hatnak a PC-s játékok a gyerkekre

Két hatása van: lehet fejlesztő és teljesen romboló.
Mit engedhetünk meg gyermekünknek?
Hol húzzuk meg a határt? Mikor kell külső segítséget kérni? Vannak jelek amelyek árulkodnak arról, hogy gyermekünknek segítség kell...


A televízióban sugárzott erőszakhoz hasonlóan az számítógépes játékok is befolyásolják a gyermekek agressziós szintjét.A hosszútávú hatás azonban nem egyértelmű. Egyesek szerint kinőhető mások szerint nem.A 8-15 éves korosztály a legfogékonyabb az ilyen számítógépes játékokra.
A számítógépes játékokat játszó gyerekek fele az erőszakos játékokat kedveli. Mi lehet a vonzó az ilyen műfajú játékokban?
Talán az, hogy itt ebben a virtuális világban legyőzzhetetlennek, erősne érzik magukat.
Ha a gyerekek egy agresszív videójátékkal játszanak, közvetlen utána több agresszív cselekedetet hajtanak végre, mint nem agresszív számítógépes játékok után. Vajon miért?
Nem tudják elválasztani a virtuális világot a valóságtól?
Mit tegyen ilyenkor a szülő?
Az erőszakos számítógépes játékok rossz hatással vannak a 14 év alatti, labilis gyerekekre, nagyon fontos, hogy ugyanúgy, ahogy a nem nekik való filmeket is tiltjuk, a nem nekik való játékokkal se engedjünk őket játszani.De vajon ez megoldás? nem fognek titoka játszani vele? Inkább le kellene ülni a gyerekkel és elmagyarázni neki, hogy ez neki nem jó!
A nem erőszakos játékok között akad rengeteg olyan, amelyik fejleszt különböző képességeket, pl. kreativitást, szervezőképességet, esztétikai érzéket, logikát vagy egyszerűen csak szórakoztat.
ezekre kellene lecserélni az erőszakos játékait.
Külső segítséget kérhetünk ha már teljesen nem bírunk a gyerekkel. Nem fogad szót, alig eszik,alig alszik, romlik az iskolai átlaga, feltűnően agresszív mindenkivel, érzelmileg labilis. A szülőnek nagyon fontos hogy azeket a jeleket észre vegye és akkor tennie kell valamit.
Sajnos ilyen erőszakos világban élünk de segíthetünk rajta, hogy gyermekeink ne érezzék ezt az agressziót.
(A cikket beküldte: kormi7)Novemberben ismét Babamama Expo!
A november 16-17-18-án megrendezésre kerülő élményhétvége az év legfontosabb eseménye mindenki számára, aki babát vár, babát szeretne, vagy éppen a kicsi megérkezésének örvendő boldog időket éli. Kihagyhatatlan programok, izgalmas előadások, praktikus tanácsok és... »

A minőség nem luxus! Őssejttárolással most BMW-t nyerhet!
A Sejtbank anyacége, a Cryo-Save közreműködésével, 2010. április 15. és június 15. között a modern szolgáltatásra szerződő ügyfelei körében egy új, BMW 116i típusú személygépkocsit sorsol ki. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.