Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: A terméketlenségről

Ha nem jön a baba... a férfi oldaláról

Sok párról olvasom a fórumokon, hogy hónapok, esetleg évek óta próbálkoznak és nem jön a baba. Az orvos nem mindig indítja el időben a párokat kivizsgálásokra, pedig az egyik legfontosabb, amit itt látok, hogy a lányok saját magukban keresik a hibát és nem is gondolnak arra, hogy mielőtt őket kezdik el vizsgálni, fontos lenne a férfit is elküldeni.

A saját történetünket írnám le, igaz még csak egy vizsgálaton vagyunk túl, de lehet sok mindenkinek tanulságos lehet. Mind a kettőnknek második házassága, első házasságból születtek gyermekeink.
Négy év együttélés után elkezdtünk vágyni egy gyermekre, aztán első próbálkozásra sikerült teherbe esnem, sajnos a 12. héten a baba elhalt. Szünetet tartottunk és utána újra elkezdtünk próbálkozni, lelkesen eltelt egy év, de csak nem jött az újabb baba.
Szerencsére az orvosom lelkiismeretes és ő mondta, hogy ne várjunk tovább, ne húzzuk az időt, menjünk el kivizsgálásra.
Természetesen kezdjük a férjjel először, mert ugye minek engem gyötörjenek, ha nála van esetleg a gond. Elmentünk andrológiai vizsgálatra, ahol kiderült, hogy ugyan beleesik a jó tartományba, de a rossz felső határát súrolja, így valószínű további vizsgálatokra, de elsősorban vitaminokra van szüksége.
A rossz spermakép okai lehetnek: kimerültség, stressz, kevés alvás, stb. Amit egyszerűen lehet kezelni, de viszont oka lehet annak, hogy nem jön a baba.
Látom itt sokan elengedik a fülük mellett a férfi vizsgálatát, sőt jönnek azzal, hogy már van gyermekük, viszont a spermakép változhat nem csak az évek alatt, hanem hónapról-hónapra.
Szóval érdemes ezt a kb. két órás vizsgálatot elvégeztetni, mert két óra alatt a kezünkben volt a vizsgálat eredménye.
És ugye azért nem mindig csak a nőkben lehet a hiba.
Ettől függetlenül mi is megyünk a Meddőségi Intézetbe kivizsgálásra közösen.
(A cikket beküldte: Jojjo)Akik donorra szorulnak...
Egy évvel azután, hogy megismerkedtünk, és eldöntöttük, hogy gyermeket szeretnénk, kiderült a férjemről, hogy nem lehet gyermeke. Ajánlották a lombik programot, illetve a donor általi megtermékenyítést. 2013-ban kezdődött a vesszőfutásunk. »

A köldökzsinórvér-őssejtek megőrzésének fontossága
A fogantatáskor az ondósejt és a petesejt egyesülésével létrejön a magzatkezdemény, melynek osztódásnak induló sejtjeiből még minden sejt- és szövetfajta kialakulhat. A magzati fejlődés döntő jelentőségű állomása a tizenötödik nap, amikor e "mindenre-képes"... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.