Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: A terméketlenségről

Ha nem jön a baba... a férfi oldaláról

Sok párról olvasom a fórumokon, hogy hónapok, esetleg évek óta próbálkoznak és nem jön a baba. Az orvos nem mindig indítja el időben a párokat kivizsgálásokra, pedig az egyik legfontosabb, amit itt látok, hogy a lányok saját magukban keresik a hibát és nem is gondolnak arra, hogy mielőtt őket kezdik el vizsgálni, fontos lenne a férfit is elküldeni.

A saját történetünket írnám le, igaz még csak egy vizsgálaton vagyunk túl, de lehet sok mindenkinek tanulságos lehet. Mind a kettőnknek második házassága, első házasságból születtek gyermekeink.
Négy év együttélés után elkezdtünk vágyni egy gyermekre, aztán első próbálkozásra sikerült teherbe esnem, sajnos a 12. héten a baba elhalt. Szünetet tartottunk és utána újra elkezdtünk próbálkozni, lelkesen eltelt egy év, de csak nem jött az újabb baba.
Szerencsére az orvosom lelkiismeretes és ő mondta, hogy ne várjunk tovább, ne húzzuk az időt, menjünk el kivizsgálásra.
Természetesen kezdjük a férjjel először, mert ugye minek engem gyötörjenek, ha nála van esetleg a gond. Elmentünk andrológiai vizsgálatra, ahol kiderült, hogy ugyan beleesik a jó tartományba, de a rossz felső határát súrolja, így valószínű további vizsgálatokra, de elsősorban vitaminokra van szüksége.
A rossz spermakép okai lehetnek: kimerültség, stressz, kevés alvás, stb. Amit egyszerűen lehet kezelni, de viszont oka lehet annak, hogy nem jön a baba.
Látom itt sokan elengedik a fülük mellett a férfi vizsgálatát, sőt jönnek azzal, hogy már van gyermekük, viszont a spermakép változhat nem csak az évek alatt, hanem hónapról-hónapra.
Szóval érdemes ezt a kb. két órás vizsgálatot elvégeztetni, mert két óra alatt a kezünkben volt a vizsgálat eredménye.
És ugye azért nem mindig csak a nőkben lehet a hiba.
Ettől függetlenül mi is megyünk a Meddőségi Intézetbe kivizsgálásra közösen.
(A cikket beküldte: Jojjo)Endometriosis, gyermektelenség
Az én történetem sem különbözik másétól, a babáért való küzdelem mára elhatalmasodott a lelkemben, megmérgezvén az életemet. A betegség, ami elviselhetetlenné válik, és keresem és keresem belőle a kiutat. A történetem nem az orvostudomány ellen van, nem is a... »

Apás szülés
Majd minden várandós nő fejében megfordul az apás szülés gondolata. Vannak érvek mellette, ellene. Ebben a kérdésben (is) sokan adnak tanácsot kérve, még többen kéretlenül a kismamáknak. Hallgasd meg őket, de elsősorban a saját érzéseidre figyelj, s dönts úgy,... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.