Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Szüléstörténetek

Dávid születése

Annyi történetet olvastam itt mostanában, gondoltam én is megosztom veletek szülésem történetét. Most már 18 hónapja volt, nem volt egyszerű és komplikációtól mentes, de túl vagyunk rajta és minden rendben van azóta.

A gyógyszer abbahagyása után nekem nem kellett sokat várnom a teszten a két csíkra, mindössze három hónapot.
A terhesség alatt semmi gond nem volt, csak a vérnyomásommal, amire kaptam gyógyszert és szépen beállt tőle.

2011. november 14-re voltam kiírva. Egy héttel előtte befektettek, mert kicsit vizesedett a lábam. A főorvos azt mondta, ha nem indul meg a szülés magától, akkor 15-én megvizsgál és eldönti mi legyen. Magától nem történt semmi, csak már előző nap is a pici elég keveset mozgott. Ezt mondtam is a főorvosnak, mikor vizsgálatra mentem. Kiderült egy ujjnyira nyitva vagyok. Az ultrahangon nem talált semmit, bár elég sokáig kereste a köldökzsinór merre van, de nem mondott semmit (utólag gondolom, hogy nem is találta meg), csak hogy megindítják a szülést.

Burokrepesztés és oxitocin után két órát vajúdtam, mikor megvizsgált az orvos. Két ujjnyira voltam nyitva. Azt mondta álljak fel hátha gyorsabban tágulok. Na innentől jöttek a gondok. A baba szívhangja lassulni kezdett, amit jelzett is a gép. A szülésznő gyorsan hívta az orvost és sürgősen toltak be a műtőbe.

Onnantól kezdve gyorsan zajlott minden és megszületett Dávid baba. Mint kiderült a törzsére volt tekeredve a köldökzsinór és belekakilt a magzatvízbe. Ez miatt viszont kapott egy tüdőgyulladást, így lekerült a koraszülött intenzív osztályra. Benn voltunk még majdnem két hetet a kórházban, mire végre hazajöhettünk. Szerencsére azóta szépen fejlődik és semmi problémánk nincs.
(A cikket beküldte: timothy75)Réka baba története
A mi kis Manónk nem akkor jött, amikor terveztük, de így is tökéletes majdnem minden. Hosszú készülődés előzte meg az érkezését, az egész család izgult már, hiszen első unoka, első dédunoka (kivéve apósom anyukájánál). Minden elő volt készítve a mi kis Réka babánknak. »

Életem Ausztriában 3. – Gyermekágy Zsófi babával
Aztán áttoltak egy üres szülőszobába, és ott töltöttünk hármasban vagy két órát, amíg kiment az érzéstelenítő hatása. Zsófikám rögtön szopizott is, és gyanús szemmel méregette, hogy hová csöppent. Nekem meg egyre jobban fájt a hasam, minden mozdulat fájt, alig bírtam a gyereket is tartani. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.