Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Szüléstörténetek

Beteg babám született!

2007.10.28-ra voltam kiírva, de 22-én megkezdődtek a fájások, mi pedig boldogan indultunk be a kórházba..
A baba 23-án délelőtt 9 óra 28 perckor született, de sajnos betegen, Down szindrómásan! A családom tudta meg először, nekem csak a császáros őrzőben tudta elmondani a férjem. Mérhetetlen fájdalom volt akkor bennünk, de már nagyon boldogok vagyunk, hogy ő van nekünk!


2007.10.28-ra voltam kiírva a kisfiammal, de 22-én délután négy óra körül elkezdett fájdogálni a hasam.
Úgy gondoltam még nem az igazi fájások lesznek, de este hatra már 8-10 percesekké váltak. Nyolc órakor elindultunk a kórházba, mivel eléggé messze lakunk, és nem az első szülésem.
Kilenc óra húsz percre értünk be, ahol megvizsgált az ügyeletes orvos, mivel nem volt fogadott orvosom, ő azt mondta, hogy másfél ujjnyira vagyok nyitva.
Haza már nem mehettem, így előkészítetek és befektettek egy szülőszobába, rám tették a CTG-t. A férjem nem szeretett volna bejönni a szülésre, így az unokatestvérem jött be, 11 óra körül kiküldték, mondván, hogy sokára lesz meg a baba, és nekem pihennem kell.
Így egyedül maradtam, a fájások pedig jöttek egyre erősebben. De sajnos nem tágultam, a CTG pedig egyre rosszabb eredményeket mutatott. Én bent szenvedtem, a családom pedig kint!
Így telt el az egész éjszaka. Reggel, hála istennek jött a váltás, és egy tündéri orvos is vele együtt, név szerint Belics Zorán, aki megvizsgált és megnézte a CTG eredményét.
Majd vitatkozások közepette (hogy miért nem császároztak meg az éjjel) mivel a pici szívműködése nagyon rossz eredményt mutatott, az orvos azt mondta, gyorsítót adnak, és ha javul a baba szívhangja, akkor simán szülünk, ha nem, akkor megcsászároznak.
A pici szívhangja leesett 60-ra, így azonnal a műtőbe vittek, és tizennégy perc múlva megszületett a kisfiam 3005 grammal és 54 cm-rel.
Ami ezután következett, azok életem legszomorúbb percei voltak. A férjemmel és a családommal közölték, hogy a baba Down szindrómával született!
Akkor jó lett volna meghalni, annyira mérhetetlenül szomorú voltam, mivel lemaradtunk a magzatvíz vizsgálatról, és a pici többi lelete negatív volt. Nem tudtuk, hogy betegen születik majd.
Azóta már nagy fiú, nagyon szépen fejlődik minden téren, egy imádni való kis csudapofa, és a betegsége alig látszik rajta.
Amennyire szomorúak voltunk szülés után, annyira boldogok vagyunk most, mivel egy tündéri kis manó boldog szülei lehetünk!
(A cikket beküldte: Bazsianyu)Máté érkezése
Egy nehéz terhesség 35. hetében kellett megszületnie a kisfiamnak. Szeretném megosztani veletek a történetét, ami számomra akkor nagyon fájdalmas volt, de aztán minden helyre állt, és ma már úgy gondolok vissza rá, mint egy hatalmas próbatételre, ami engem is, és... »

Ha nem jön a baba... a férfi oldaláról
Sok párról olvasom a fórumokon, hogy hónapok, esetleg évek óta próbálkoznak és nem jön a baba. Az orvos nem mindig indítja el időben a párokat kivizsgálásokra, pedig az egyik legfontosabb, amit itt látok, hogy a lányok saját magukban keresik a hibát és nem is... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.