Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Az én terhességem...

Babázzunk

Bébi mindenek előtt! Ne értsetek félre, de amikor második gyermeket akarta a párom, családja és én köztem ingott, hiszen még csak 2 éve voltunk együtt. Tudom sokkal nehezebb egy férfinak elszakadni az anyjától, mint nekünk nőknek. Páromban az a picike hiba van, hogy mindenkinek meg akar felelni és ilyenkor elfelejti, hogy mi is létezünk (pl. idő, és környezet stb.).
Mikor kiderült számomra, hogy teherbe estem egy egészséges hónapig nem mondtam senkinek semmit, tartogattam az esküvőre a bejelentésemet. Ott az egész családunk megtudta a jó hírt.


Mindenki csodálkozott főleg anyósom, mivel ő abban a tudatban élt - ugyan már, hiszen az én fiam nemzőképtelen. Na ezt is nekem kellett megszenvednem a legjobban, hiszen lelkileg nagyon megrázó a magzatvíz-vétel, (amit utólag tudtam meg, amikor már átestem raja) látni azt, hogy a gyermek, akit a szíved alatt hordasz, a monitoron megmerevedik előtted. Ekkor sík ideg lettem, kérdeztem az orvost, alig akart válaszolni, olyan volt mint, akiből harapófogóval is alig lehet kihúzni a szót.
Mikor már kezdtem fellélegezni, 10 héttel később, 30 hetesen kezdődött az újabb rémület: világra akart jönni idő előtt. Szerencsére sikerült visszatartani 8 hétre.
Ezután pár nappal párom nagybátya majdnem ránk gyújtotta a házat, szerencsénkre itthon voltam. Éppen tévéztem (egyébként még a kórházban kellett volna maradnom minimum a szülésig), amikor durranást hallottam, kiment a biztosíték, mentem visszakapcsolni, de forró, sűrű füst fogadott. Nyeltem is belőle eleget, nyitottam ki mindent, ahol csak levegő bejöhetett, felriasztottam a párom és a nagyobbik lányomat, akik éppen már a legszebb álmukat aludták át újra. Ugye tudjátok, mi szokott ilyenkor lenni: mentők, rendőrség, tűzoltók...
Na mindegy, 6 héttel később megszületett "Matatovics" 52 centiméterrel, 2850 grammal, három ujjnyi tágulásnál 2 és fél óra "kínzás" után (az orvost nem érdekelte, hogy mi van velem).
Rögtön cicire raktuk és szopizott. Anyósom karolta át utánam. Három hónap után derült ki, hogy jobb fülére 40 decibel eltérést találtak az audiológián. 1 éves korára ezt is kikezeltettem belőle sikeresen. Ma már olyan nagy lány, mint a többi és nagyon értelmes. Persze beszélni még nem tud, de sok szava van már.
(A cikket beküldte: zseby28)Napló babámnak 2.
Vannak emberek, akik nem tudnak egy szemmel kacsintani. Vannak akik, nem tudják összepödörni a nyelvüket (ugye milyen izgalmas, hogy ez is a genetikán múlik...mint pl. a szemed színe. Vajon milyen lesz?) És vannak olyanok, akik különböző okokból kifolyólag nem tudnak hason aludni. »

Várandósan is úszni
Aki szeret úszni, de nem biztos abban hogy a fertőzéseket is elkerüli,íme egy pár tipp ami segíthet ebben. »

Minden jog fenntartva © 2020, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.