Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb babás témák

Az igazi apáknak!

Anyák napja közeledtével elgondolkodtam, hogy a legtöbb alkalommal minket anyukákat/nőket ünnepelnek. De mi van az apukákkal/férfiakkal?

Sok szüléstörténetet és babás-mamás cikket olvastam már, de valahogy az apukák érzéseiről, tapasztalatairól a szülővé válással kapcsolatban ritkábban jelenik meg írás. Miért hagyjuk ki szegény férfiakat, hisz ők is ugyanúgy várják a picur érkezését és részt vesznek a fürdetés-pelusozás-etetés folyamatában. Nyilvánvalóan csak amennyire természetüknél fogva ezt megtehetik.


Nos, nálunk nagyon hamar jött a baba, szinte nem is volt időnk egymásra, de egy percig sem bántuk, hogy így alakult. A párom a terhesség alatt végig segített, támogatott, óvott - leszidott, ha pl. cipekedtem -, ott volt akkor is amikor az UH-on megláttuk, hogy kislányunk lesz. Első nekifutásra szerintem fiút szeretett volna, de pillanatok alatt megbarátkozott a gondolattal, hogy Ő bizony lányos apuka lesz. Hozzáteszem tipikus lányos apa:)
Amikor megszületett Léna, akkor is végig mellettem/mellettünk volt. Itthon együtt fürdettünk és Ő félelem nélkül dajkálta, öltöztette a pici lányát!
Az elmúlt hat hónap alatt egyre inkább érezhetővé vált, ahogy nőtt az imádata a kisasszony iránt és ez mostanra viszonozni látszik, hisz Léna is rajong érte. Persze amennyire egy fél éves gyerek rajongani tud!
Reggel akkor ébred, amikor apa dolgozni indul, így még el tudnak köszönni egymástól. Este játszanak, „beszélgetnek”, az Ő hangjára kifejezetten figyel és fürdetésnél is apa az, aki a legjobban tudja, hogy kell tartani a kisasszonyt. Bármikor elmehetek itthonról, mert ők ketten kitűnően megvannak. Délután apa kapja a legragyogóbb mosolyt és van egy külön a részére kifejlesztett szívmelengető tekintet is. Igen! Hiszen mi egész nap együtt vagyunk a kis porontyunkkal, Őt viszont csak este látja néhány órára! Azt pedig ki kell használni, mert Apa a minden! Ha ül az ágy végében, akkor odakúszik mellé és úgy néz fel rá, mint egy istenre, ha esetleg ezt Ő nem venné észre, akkor megpiszkálja a picike kezével, hogy tudassa „itt vagyok”! Hétvégenként a reggeli után is az Ő karjában a legjobb elaludni, mert jó az illata és nyugtató a hangja, és árad belőle a feltétel nélküli szeretet kicsiny lánykája iránt!

Sok-sok ilyen apuka van még szerte a világon és róluk olyan ritkán hallunk.
De mi nem győzünk hálásnak lenni nekik, hogy kibírták a terhesség alatti hormontúltengés minden tünetét és velejáróját, éjjel felkeltek/felkelnek velünk, ha megébred a gyerkőc és reggel dolgozni mennek, hogy megkeressék a betevőt, délután pedig mosolyogva jönnek haza, mert tudják, hogy itthon szeretet és nyugalom várja Őket. Meg persze a világraszóló mosoly és tekintet, ami csak és kizárólag az Övék!

Minden tiszteletem a gondos és szerető apukáké!
(A cikket beküldte: szofi2)Az apák teremtése
Amikor a jó Isten az apákat teremtette, először egy rendkívüli magas alakot teremtett. Az egyik angyalnak azonban nem igazán nyerte el a tetszését a kész mű. - Miféle apa ez? Ha a gyerekek alacsonyak, miért ilyen égimeszelők az apák? Mindig hétrét kell majd... »

Az első hetek -a gyermekágyas időszak-
A szülés utáni első hat hetet gyermekágynak nevezzük, ez az édesanya regenerálódásának időszaka. Nagyanyáinknak még szigorú ágynyugalmat javasoltak - ma már ezt is másképpen látjuk. A szoptatás az első hat hónapban általában természetes fogamzásgátlást is... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.