Kategória: Egyéb babás témák

Az egészséges gyermekcipő

Az egészséges gyermekcipő SALUS a Magyar gyermekcipő gyártó és forgalmazó. 20 év a gyermeklábak egészséges fejlődéséért. A SALUS Gyermekcipő ortopéd szakorvosok segítségével kialakított preventív gyermekcipő, amelynek speciális tulajdonságai segítik a gyermekláb egészséges fejlődését.

Gyermekünk lába születéskor nagyon puha, járásra még alkalmatlan csontszilárdsággal, fejletlen ízületekkel, merev hosszanti és keresztboltozatokkal és gyenge izomzattal rendelkezik. Amikor a gyermek feláll, biztosítani kell, hogy a gyermekláb fejlődése a felnőtt egészséges láb, csont, ízület és izomzatnak megfelelően történjen.
Sajnos egy igen természetes reakció, hogy a biztonságra való törekvésnek megfelelően –,a gyermekek a belső talp élen, azt terhelve lépegetnek, de ez a mechanizmus nagy veszélyeket rejt magában. A gyerekláb erősödésével – a belső talpemelő izmok aktiválódásával, erősödésével, kialakulnak a hosszanti boltozatok ívei. Ezt jól megfigyelhetjük, ha a lábujjhegyre emelkedő gyermeklábra tekintünk. Észrevehetjük a talpi zsírpárnák csökkenését is a lábboltozat jellegű átalakulásakor. Az anyukáknak tudniuk kell, hogy nagyon fontos a rendszeres gyermekláb tornáztatása és a mezítláb járás is mely természetes, ingereket kelt a talajon.

A gyerekláb akkor fejlődik harmonikusan és egészségesen, ha a gyermek egészen kicsi korrában inkább mezítláb jár.

A szülők felelőssége, hogy az első gyerekcipő kiválasztásakor nagy körültekintéssel járjanak el. Csakis olyan gyerekcipő vásárlása mellett döntsenek, amely a gyermekük lábának fejlődésével összhangban van.
A sajátosan megtervezett döntött sarokkal készített SALUS, ún. szupinált gyerekcipő megelőzi a szalagok nyúlását. Megakadályozza a hosszanti lábboltozat süllyedését. Segíti a növésben lévő láb egyenes irányú fejlődését.
A SALUS szupinált gyermekcipő egy egészséges gyerekcipő, az igazi megoldás azok számára, akik a gyengébb tartású átlagos gyermekcipő helyett egészségesebb lábbelit szeretnének gyermekük számára.

A megfelelő gyerekcipő nemcsak könnyű és rugalmas, de megfelelően támasztja és tornáztatja a gyermeke lábát.A lábtő biztonságát segíti a SALUS szupinált gyerekcipő párnázott, de erős, biztos kérge. Ez a támasztó hatás megakadályozza, hogy a sarok környéki csontok ízületei, izmai, szalagjai túlfeszüljenek. A szülők számára nagyon fontos figyelemmel kísérni a gyermekük lábának függőleges tengelyének a lábszárhoz viszonyított helyzetét. Jó és tökéletes, ha a lábszár és a sarok tengelye párhuzamosan helyezkedik el.

A szülőknek tudniuk kell, hogy ha a gyermek bokája láthatóan befelé dől akkor az már egy erőteljes figyelmeztetés.

Az ortopédusok segítségével, szakszerűen kialakított szupinált gyerekcipő, ún. szupináló – speciális sarokkal – kialakított SALUS gyerekcipő a lábszár középvonalában tartja a sarkat és a bokát, valamint megelőzi a boka bedőlését.

A SALUS gyerekcipő talpa igen rugalmas mely követi a láb lépéskor kívánatos átgördülését és engedi az előláb és lábujjak szabad mozgását. Ezek a tulajdonságok biztosítják az izmok és inak erősödését. A SALUS kompromisszumok nélküli minőségének köszönhetően az örökmozgó csemete SALUS lábbelije ellenáll a tartósan nagy igénybevételeknek is.

A SALUS gyerekcipő erősített cipőorral készül így biztosítva a lábujjak védelmét bármely helyzetben. A SALUS gyerekcipő kizárólag természetes anyagokból készül, így kényelmes viseletet és szellőzést nyújt a gyermek lábának.

A SALUS szupinált gyerekcipő javasolt: Gyermek és felnőttkori ortopédiai eltérések megelőzésére (lúdtalp, lábtengely eltérésekből adódó boka-térd- csípő-gerinc betegségek...) valamint minden bedőlő bokát eredményező veleszületett vagy szerzett állapotokban és betegségekben (gyermekkori lúdtalp, bizonyos sarokcsont eltérések, lábtengely eltérések...)

Nem javasolt a SALUS szupinált gyerekcipő használata: A dongaláb vagy annak enyhébb formáit okozó lábfejeltérések eseteiben.
A SALUS szupinált gyerekcipő tökéletes kísérője gyermeke fejlődésének
A legújabb SALUS Prémium gyerekcipő a könnyített talpnak és szilikonos talpbetétnek köszönhetően még magasabb komfortot nyújt a csemete lábacskájának. A talp nagy kopás állóságú anyagból készül, a padlón nem hagy nyomot. Természetesen az exkluzív hímzett minta a szemet is gyönyörködteti.

SALUS gyerekcipő tulajdonságai

GYÓGYPONT kis- és nagykereskedelmi Áruház /egészség plusz hálozat tag/ Gyógyászati segédeszközök
2040 Budaörs, Építők útja 2-4. /Megtalálhatók vagyunk Budaörsön a Gulliver Jétékbolt mellett./
Tel: 06-1/206-7900, 06-23/414-480,
Mobil: 06-70/314-8698
Fax: 06-1/205-7995
E-mail: info@salusgyogypont.hu rendeles@salusgyogypont.hu

Gyógyászati segédeszköz üzlet Salus gyerekcipő
Fehérvári úti - 1117 Budapest, Fehérvári út 12. /A rendelőintézet alagsorában./
Tel.: 06-1/279-2105,
E-mail: fehervar@salusweb.hu
Gyógyászati segédeszköz üzlet egészséges gyerekcipő
István Kórház - 1096 Budapest, Nagyvárad tér 1. /A korház területén a BÜFÉ szomszédságában./
Tel.: 06-1/216-7559, E-mail: istvankh@salusweb.hu

Szent János Kórház - 1125 Budapest, Diósárok út 1-3. /15.ÉP Szemészeti oszt. alagsorában./
Ortopéd Klinika - 1113 Budapest, Karolina út 27. /Bejárat mellett./
Budafoki szakrendelő - 1221 Budapest, Káldor Adolf utca 5-7. /Bejárat után balra./
Erzsébet Kórház - 3980 Sátoraljaújhely, Mártírok útja 14. /Rendelőintézet aulájában./
Országos, SALUS Partnerhálózat(A cikket beküldte: salus)


Tenyér-, láb- és ujjlenyomatok ajándékként
Szeretném, ha a családban mindig kézzel készített ajándékokat is adnánk karácsonykor, ezért elég korán el is kezdjük ennek a hagyománynak a megalapozását. Ehhez gyűjtöttem néhány ötletet, amit most szeretnék veletek megosztani. A legtöbbhöz nem szükséges semmilyen... »

Szülés régen és ma
Nagy változáson ment keresztül a bábamesterség. A régi korok rosszhírű bábáit mára már egy felkészült, felelősségtudó egészségügyi személyzet váltotta fel. A szülés ne egy rossz élmény legyen, hanem egy új család kialakulásának boldog pillanata. »
Minden jog fenntartva © 2023, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.