Kategória: Egyéb a terhességről

Amíg várod Őt, máris ketten vagytok!

„Aki a házasság és a gyermek mellett dönt, annak tudni a kell, mekkora felelősséget vállal.
A gyermek olyan kincs, amelyet ugyancsak jól kell őrizni.” /Mária Treben/

Az élet nem a születéssel kezdődik. A szülőknek figyelembe kell venni a természet törvényeit, ha a fejlődés vonalától nem akarnak elszakadni.
A fogantatástól kezdve nagyon sok múlik az anyán, amit a születendő baba fejlődése, érdekében meg kell tennie. Az életlehetőségek korai biztosítása, a magzat fejlődése az anya gondolataiban, tetteiben van. A születendő új életnek az élet teljes földi fejlődését kell végigélnie a 280 nap alatt az egysejtűtől az embervilág összes formáin keresztül, és ezt az anya tudatának követnie kell. Ez alatt a 9 hónap alatt minden megismétlődik amit a Teremtés létrehozott az élet földi fejlődése során. Az esetleges hibás cselekedetek, beavatkozások a természet eme rendjébe a törzsfejlődés bizonyos szakaszait megzavarhatják, melynek eredménye biológiai és szellemi torzulás egyaránt lehet. Ebben áll az anyák mérhetetlen felelőssége.


Nagyon nagy az anyák felelőssége

A baba fejlődése a fogantatáskor megkezdődik. Létének minden fázisában kapcsolatban áll az anyával, mégpedig egy megszakítás nélküli, folyamatos biológiai és szellemi kapcsolatban, melynek tökéletes harmóniában kell lennie az egész gyermekkor alatt. Ilyenkor a gyermek még az anya auráján belül él. A magzat a szülői közléseket felfogja és visszaigazolja. Hihetetlennek tűnik, de sok esettel igazolható.

Az anyának az „áldott állapot” egész folyamatát nem egyszerűen szemlélni kell, hanem tudatosan átélni. A fogamzás pillanatától – sőt előbb – az anyának tudnia kell, hogy életmódja, gondolatai, minden rezdülése a magzatára döntő befolyást gyakorolnak.

A várandós időszakot három szakaszra lehet bontani, nagyjából harmadokra:
- az első három hónapban főként a születendő gyermek lelki-szellemi adottságai fejlődnek,
- a második harmadban a szellemi-morális szervezetsége alakul ki,
- a harmadik harmadban a szellem irányításával alakul ki a helyes testi szervezetség.
Így szerveződnek véglegessé azok a szövetrendszerek, melyek a későbbi élet teljes és helyes megalapozottságát jelentik.
Ezt a mindent átfogó, megértő és mindent tudó szellemet kell az anyának – megfelelő körülmények biztosításával, testi adottságok létrehozásával, illetve tudatos felépítésével – hódító útjára indítani.

Kommunikáció az anya és a magzat között

Megdőlt az az évszázados vélekedés, hogy a baba „tiszta lappal születik”, amire az élet vési rá a nyomokat. Olvashattunk már arról, hogy a zene, hatással van az anyaméhben fejlődő magzatra, aki nemcsak jelzi, hogy „veszi az adást”, hanem jól érzékelhetően különbséget tesz a lágy, megnyugtató dallamok és a durvább hangzású zene között.
Bizonyítottnak számító tudományos eredmények tanúsítják, hogy az anyaméhben fejlődő magzatnak – főként az anyán keresztül érkező információkból – tudomása van a világról.

Kutatások eredményei alapján állítják a szakemberek, hogy valamennyi, később jelentkező zavar az anya-magzat kapcsolatában gyökerezik. A magzatot ért hatások ugyanis jelentősen befolyásolják leendő életének minőségét, a későbbi anya- gyermek viszonyt.

Raffai Jenő pszichológus állítja, ma már tisztázott, hogy az anya fiziológiai, fizikai, pszichés adottságai, szociális körülményei és kapcsolatrendszere hogyan befolyásolja a születendő gyermek életesélyeit. A pszichoanalízis az érzetek közvetítését tartja az anya és gyermeke közötti kommunikáció nyelvezetének; amennyiben az anya képes megérteni a magzattól érkező jelzéseket, a fejlődés alatt a verbálistól eltérő, de talán annál mélyebb dialógusok is létrejöhetnek.

A neurológusok szerint „Emberke” már a Mama hasában megtanul reagálni, és ezt a tudását átviszi majd a megszületése utáni életébe. Ezt hívják „másolómechanizmusnak”.
Ha beszélnek hozzá, partnerként kezelik, akkor ez serkenti őt, sok növekedési és fejlődési folyamatot indít el nála.

A pszichológusok és a kutatók már régóta tudják, hogy jóval azelőtt, mielőtt megpillantanánk a napvilágot, rengeteg tapasztalatot szerzünk.
- Japán tudósok szerint szociális, testi és szellemi képességeink egyharmadát az anyaméhben eltöltött időszak határozza meg. A "Tai-kyo embriónevelési program" keretén belül a szülők lelkiismeretesen gondoskodnak születendő gyermekük harmonikus fejlődéséről. A magzatot szép zenével, bölcsődalokkal és masszírozással "kényeztetik".
- Amerikai magzatkutatók megfigyelték, hogy Emberke már a negyedik hónaptól hall mindent.
- Emberke már öt hónapos korában találkozhat a zenével. Michel Clemens pszichológus megállapította, hogy a parányi fülecskék előszeretettel hallgatják Vivaldi és Mozart lágy, fülbemászó melódiáit. A tudósok az ilyen praenatalis hatásokat a muzikalitás és a lelkialkat szempontjából legalább olyan fontosnak tartják, mint a genetikailag átörökített tulajdonságokat.
- A magzat sokáig csak az anya hangját hallja, de a hatodik hónaptól már az apa is felveheti vele a kapcsolatot. Ebben a szakaszban „bemutatkozhat” neki, beszélhet hozzá, és a mama hasán keresztül simogathatja is.

Magzati élmények – élet a születés előtt

Szakemberek állítják, hogy az anyának nemcsak a személyisége, hanem a tudatalattija is kapcsolatba kerül a magzattal.
Ha a várandós mama már születése előtt „zsenivé” szeretné nevelni születendő gyermekét, akkor az amerikai kutatók a következőket javasolják:

Emberke - zenész lesz
Megfigyelhető, hogy Emberke az anya hasában „táncol”, ha valami neki tetsző muzsikát hall. Ha Emberkének van kedvenc zenéje, amit sokszor hall, akkor azt világrajövetele után fel fogja ismerni.
Ha a mama azt szeretné, hogy Emberkéből Mozart legyen, akkor zenéljen neki sokat.

Emberke – nyelvész lesz
A nyelvközpont az agyban egészen tízéves korig fejlődik. Amennyiben a mama azt szeretné, hogy gyermeke Bábel tornyára felkapaszkodva szinkrontolmácsként dolgozhasson, korán kezdjen idegen nyelven beszélni hozzá. Amit a kicsi a kilencedik héttől kétéves koráig hall, azt a későbbiekben be tudja azonosítani, sokkal könnyebben tanul majd nyelveket.

Emberke - matematikai virtuóz lesz
Amennyiben anyuka azt szeretné, hogy a Bolyai fivérek nyomdokába lépjen, akkor sűrűn foglalkozzon matematikai példák megoldásával. A logikáért felelős tartomány az agykéregben van, aminek a fejlődését a mama ösztönözheti. A logikus gondolkodás csak a negyedik hónap után, egészen kétéves korig programozható, tehát csak a tizenhatodik hét után bombázhatja a mama Emberkét az egyenletekkel.
(A cikket beküldte: apokrif)A terhesség
2007-ben végeztem a csecsemő-és kisgyermekgondozó szakon, bölcsődében dolgozom, jelenleg itthon vagyok a kislányommal. Mindig is újszülöttekkel akartam foglalkozni, de akkor még nem volt hely az újszülött osztályon, bölcsibe kerültem. Sok anyukában felmerül... »

Kismama jóga
Jelenleg 7 hetes terhes vagyok és mivel eddig is fontos szerepe volt a sportnak az életemben, ezekben a csodás pillanatokban sem szeretném elhagyni és megfosztani magam a mozgástól. Pont ezért érdekel nagyon a kismama jóga, így gondoltam megosztom veletek a kapott információkat. »
Minden jog fenntartva © 2023, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.