Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ


Kategória: Érzések, lelki dolgok

Apu álma

Egy újdonsült "kispapa" világképe...
Mit jelent apának lenni? Én mindig úgy tekintettem az apaságra, mint egy, a párkapcsolattal járó kellemetlen mellékhatásra, és azt hiszem napjainkban a legtöbb férfi is így érez a dologgal kapcsolatban. Csak egy rizikófaktor, ami benne van a pakliban, ha díványsportot űz az ember.


Mi lenne, ha lenne egy gyerekem? Na ez az a kérdés, amit sokszor feltettem ám magamnak, aztán észvesztve rohantam a válasz elől. Talán azért, mert soha nem volt igazi apaképem?
Ki tudja nem is ez a lényeg. Azt hiszem, minden férfinak meg kell érnie az apaságra. El kell mondanom, hogy én soha nem akartam gyereket, nem értettem azokat az embereket, akik gyártották a kölköket, aztán látástól vakulásig húzták az igát. Miért csinálhatják? Hisz látom rajtuk, hogy majd belegebednek a küszködésbe, és így is csak máról holnapra élnek a családjukkal.
Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy folyton azon jár az eszem "mi lenne, ha". Csaknem huszonhét évesen, "rágyúrtunk" kicsikét a dologra és úgy öt hónapja és egy hete jött a hír: megfogant! APA leszek, és hihetetlenül örültem neki, úgy gondoltam, majd megszületik, aztán már hárman leszünk, de amúgy semmi nem változik.
Hm, csakhogy ez nem így van, gyakorlatilag minden megváltozott körülöttem, először is megváltozott a világról alkotott képem (sokkal színesebben látom ám a világot), megváltozott a gondolkodásmódom, bárhová nézek, új lehetőségeket látok. És a baba? Nyugodt szívvel mondhatom, bármit megtennék érte.
Nem lehet szavakkal kifejezni azt a hihetetlen érzést, amit az első ultrahangon átéltem és érzek azóta is. Én leszek valakinek az apukája, egy pici lénynek, aki talán az egyetlen a világon, aki őszintén és önzetlenül a puszta létedért szeret majd. Minden férfinak mondom, ha lesz egy gyereked, ne fuss el, annál szebb és csodálatosabb dolog nem történhet veled egész életedben. Azt nem mondom, hogy könnyű, de higgyétek el, megéri. Én, akinek talán még igazi életcélja sem volt mostanáig, már tudom, merre kell tartanom az életben. Jó apa akarok lenni, de nem azért, mert ezt várják el tőlem, sokkal inkább önmagamért és a jövőnkért.
Tisztelettel, egy kispapa.
(A cikket beküldte: styl)Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek!

E-mail címed:
Ismerősöd e-mail címe:


Anyai kételyeim
Vajon jó anya válik belőlem? Vajon megfelelek majd a kisbabámnak? Lesz-e elegendő anyagi hátterem a picur felneveléséhez. Gondolom sok Kismama fejében fordulnak meg ezek a kételyek, kérdések. Nekem most elég nagy gondjaim lettek, de tudom hogy majd valahogy meg... »

Máté érkezése
Egy nehéz terhesség 35. hetében kellett megszületnie a kisfiamnak. Szeretném megosztani veletek a történetét, ami számomra akkor nagyon fájdalmas volt, de aztán minden helyre állt, és ma már úgy gondolok vissza rá, mint egy hatalmas próbatételre, ami engem is, és... »Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a anyaleszek.hu weboldalra felkerült friss cikkekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss cikkeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.anyaleszek.hu/rss
Minden jog fenntartva © 2018, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.