Kategória: Szex és terhesség

Szex pocakosan

A várandós nő első gondolata a gyermekáldás örömén túl, hogy most aztán soha többet szex… Ami talán érthető is, hiszen az első trimeszter tele lehet olyan áldásokkal, amit egy férfi biztos nem élne túl, nekünk, nőknek ellenben még mosolyogni is kell! :)

Azonban mikor vége eme áldásos időszaknak, sokan azt vesszük észre magunkon, hogy fokozottabban kívánjuk a meghitt együttléteket és pironkodva jut eszünkbe egy-egy múltbéli szeretkezés. Vannak nők, akik ilyenkor olyannyira felszabadulnak, hogy életük legszebb szexuális élményeiket élik át. A harmonikus várandósság egyik alappillére a szexuális együttlétek lehetnek. Ezekkel az együttlétekkel erősítheti a férfi bennünk, hogy még mindig kívánatosak vagyunk számukra, hiszen sokunkban merül fel az a gondolat, ha nem akar a férjünk közeledni, hogy megváltozott testünk valamiféle viszolygást vált ki belőlük. Pedig ennek sokkal hétköznapibb okai vannak, mégpedig az hogy, életünk párja félt minket és a megbeszélések hiánya miatt, nincs tisztában a szeretkezések veszélytelenségével.

Fontos tudni, hogy egy egészséges gyermekvárás során a szeretkezések nem jelentenek veszélyt a babára nézve, a védelmet a magzatvíz és az igen erős anyaméh izmai látják el, fertőzések ellen pedig a nyákdugó véd. Az orgazmusok során bekövetkező összehúzódások, nem összekeverendőek a szüléskor jelentkező méhösszehúzódásokkal, ezek közel sem olyan erőteljesek, így ezek is veszélytelenek a babára nézve. A baba reakciói ilyen esetben enyhe rugdosások, amik teljesen természetes válaszok a ringató összehúzódásra. Némely orvos is határozottan erősíti azt a véleményt, hogy ez az összehúzódás még kellemes is a babának. Nem utolsó szempont az sem, hogy felszabadultan szeretkezhetünk, hiszen nem kell stresszezni azon, hogy véletlenül teherbe esünk.

Természetesen a testünkben végbemenő hormonális változások ellenkezőleg is hathatnak ránk és egyáltalán nem kívánjuk a meghitt perceket. Ilyenkor is fontos, hogy partnerünket beavassuk gondolatainkba, éreztessük, hogy ugyanolyan fontosak, de a szex most inkább teher, mint vágy. Sokszor maguk a férfiak zárkóznak el az együttlétek elől, amit a túlzott aggódásuk számlájára kell írni. Amennyiben kétségek merülnek fel bármiben, azokat ilyen estben is meg lehet, sőt meg kell beszélni, saját vágyainkat nem szabad háttérbe szorítani.

A várandósság alatt kialakult fehérfolyás nem egy fertőzés jele, hanem egy természetes jelenség, ami a hüvely fokozottabb tisztántartására törekszik. Ettől sem kell megijedni, sokszor ez a váladék teszi kényelmesebbé a behatolást, egyéntől függ, hogy ezt izgatónak vagy nem izgatónak találja.

Egy-egy aktus során nem nyomjuk a magzatot, hiszen a magzatvízbe lebeg, de természetesen a pocak növésével érdemes új pózokat kipróbálni, ha másért nem a magunk kényelméért. Néha az együttlétek után pecsételő vérzést tapasztalhatunk. Ezek a méhnyakban megnövekedett véredények száma miatt van, ami ha a szexuális együttlét alatt közvetlenül érintkezik, a pénisszel felületesen megsérülhet. Ha a vérzés erősebb lenne a pecsételő vérzésnél, akkor az okot érdemes kideríteni. Van, hogy a méhlepény közvetlenül a méhnyakra simul, ilyenkor kerüljük a vaginális együttléteket. Amennyiben a terhesség veszélyeztetett vagy komplikációval tarkított, úgy valóban érdemes lemondani a szexuális együttlétekről, ám ha ezek a vérzések maguktól elmúlnak aggodalomra nincs, semmi okunkra szexualitás nem merülhet ki csak az aktussal,

Színesebbé tehetjük egy romantikus közös zuhanyzással, vagy egy lazító masszírozással.
Sokfelől hallani, hogy a terhesség utolsó hat-hetében már ne éljünk egyáltalán szexuális életet, de alátámasztani nem tudják, hogy ez valóban árt a babának. A férfiak spermájában található prosztaglandin ugyan okozhat méhösszehúzódásokat, ugyanakkor ez sosem akkora mennyiség, amitől a szülés megindulna Ha pedig mégis, akkor az a baba éppen kifelé indult.
(A cikket beküldte: pi)Mindannyian a víz gyermekei vagyunk
Mindannyian a víz gyermekei vagyunk – állítja dr. Michel Odent, nemzetközi hírű szülésspecialista, aki a franciaországi Pithiviers-i Korházban elsőként vezetette be a vízben vajúdás és szülés lehetőségét. A nők többsége kihasználja ilyenkor a víz... »
Homeopátiás szerek a szülés segítésére
A homeopátiás szerekkel segíthetjük a szervezet szülésre való felkészülését, semmilyen káros hatással nincsenek sem a kismamára, sem a babára nézve. Szülés után a gyermekágyas időszakban is segítségünkre lehetnek ezek a szerek. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.