Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb babás témák

Mindenkinek tökéletes a gyereke

Szeretném felhívni minden kismama figyelmét, hogy ha tanácsot kér más kismamáktól, kérdezzen rá pontosan a dolgokra, hogyan zajlik náluk, mert mindenkinek tökéletes a gyereke és csak hosszas beszélgetés után derül ki, hogy mégse annyira ideális a tökéletesség.

Kezdő kismamaként ezelőtt két évvel minden aggasztott. Eszik-e, alszik-e rendesen. Mennyit kell ennie, aludnia stb. Folyton ez foglalkoztatott.
Sok-sok kismama vett körül akkoriban, akiknek vagy nagyobb vagy második babájuk volt. Így szívesen kértem tőlük tanácsot.
Aztán egyfolytában csak azt hallottam, hogy nekik átaludta vagy átalussza az éjszakát a gyerek és nagyon jól eszik. Most nem untatnék senkit, hogy nálunk hogy volt, hogyan aludt, evett.
Csak így utólag szeretném felhívni minden kismama figyelmét, hogy ha tanácsot kér kérdezzen rá a dolgokra, hogyan zajlik másoknál, mert csak hosszas beszélgetés után derül ki, hogy mégse annyira ideális minden.
Általában arra a kérdésre, hogy nektek hogyan alszik vagy hogy aludt a babátok, mindig azt a választ kaptam, hogy átalussza az éjszakát.
Teljes kétségbeesésemben, hogy nekem miért nem bír összejönni ez az átalvás, tovább faggatóztam a részletekről, hogyan csinálják, hogyan zajlik az altatás.
Általában mindig kiderült, hogy hét-nyolc körül elalszik, éjfélkor esznek még és négy vagy ötkor kel. Na! Nálam ez nem átalvás. Ez volt az általános válasz és akkor a további beszélgetés folyamán már-már panaszkodtak is a nyűgös babáról, aki az elején egy mondatban tökéletes volt.
És természetesen mindenki meg van róla győződve, hogy ahogy és amit csinál a gyerekkel, azt kell mindenkinek, és az tökéletes és a legjobb módszer. Minden baba más.
Második gyerekem tényleg alszik. Este tíztől reggel hétig. Akit érdekel, elmesélem, hogy csináltam, de nem garantálom, hogy másnál is beválik.
Szóval persze hallgassuk meg egymást, az ötleteket, ki, mit, hogyan csinál, ér el a gyereknél, hogyan nevel vagy nem nevel.
De ne essünk kétségbe, ha a mi gyerekünk nem úgy reagál!
Aztán mikor eléri az egyéves kort, mindenki rájön, milyen jól csinálta és nevet majd a különböző ötleteken.
Aztán jön a dackorszak és felteszi mindenki majd a kérdést: vajon hol rontottam el?:)
(A cikket beküldte: Jk)Kimozdulnék, de kire bízzam a picimet? - Bérletet nyerhetsz!
Sok kismama gondja, hogy megszületik a babája és onnantól kezdve ki sem tud mozdulni otthonról. Vannak szerencsések, akiknek van segítségük, de vannak olyanok, akiknek messze laknak a szülei, a párja sokat dolgozik, így a nap 24 óráját a babájával tölti. Csak egy... »

Babára várva
Már 36 éves voltam, amikor találkoztam a Nagy Ő-vel. Mivel külföldön dolgoztunk, nem gondolkodtunk a babavállalásról, amikor pedig végleg letelepedtünk újra itthon, akkor abbahagytam a fogamzásgátlót és vártam(unk)... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.