Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: A baba elvesztése

Meg nem született kisdedek

Amikor egy ivarsejt és egy petesejt egyesül, genetikai egység jön létre, aminek csak idõre van szüksége ahhoz, hogy megszülessen. A magzat szíve a fogamzást követõ 14. és 28. nap között verni kezd.

A magzat szíve a fogamzást követõ 14. és 28.
nap között verni kezd – ilyenkor általában még nincs tudomása az anyának a terhességrõl –, és harminc napos korára majdnem minden szerv fejlõdésnek indul. Hat hét után a magzat megmozdítja a karját és a lábát. Nyolchetes korára egyéni ujjlenyomata van és fájdalmat érez. Mondom: fájdalmat!

Ha valaki meg szeretné szakítani a terhességét, magzatvédelmi tanácsadáson kell megjelennie, ahol tájékoztatják a nyílt örökbeadás lehetõségérõl, a szociális támogatások rendszerérõl, az esetleges szövõdményekrõl és a magzati fejlõdés szakaszairól.

Ezután háromnapos türelmi idõ következik, amikor az anya még megváltoztathatja döntését. Bár középiskolákban osztályfõnöki órán tartanak felvilágosítást a fogamzásgátlásról és a magzatvédelemrõl, a mûvi terhességmegszakítás ra jelentkezõk 10%-a mégis fiatalkorú. A törvény
szerint ebben az esetben a szülõ vagy gondviselõ beleegyezése is kell. A fiatalkorú is nyilatkozik szándékáról – ez többnyire megegyezik a szülõével.

A térítési díj esetükben is 25 798 Ft, de a szociálisan rászorulókat, a GYES-en, GYED-en lévõket támogatásban részesíti az állam.

A vezetõ védõnõk a védekezés fontosságát hangsúlyozza, kortól függetlenül. Elmondja, sokan azt hiszik,hogy a megszakításos közösülés nem vezethet terhességhez. 100%-os védekezési mód nincsen, hiszen minden fogamzásgátlás mellett jöhet létre terhesség. A nem kívánt terhességek ötven százalékánál az anya egyáltalán nem védekezett, negyven százalékuk, bár rendszeresen megtette, mégis létrejött a fogantatás (75 terhességbõl 16-nál az anya tablettával védekezett.)

Talán a legbiztosabb a mûvi meddõvé tétel, de ezt szigorúan szabályozzák: 35 év vagy három gyermek a feltétel. Az abortusznak komoly következményei lehetnek:meddõség, késõbb koraszülés, korai csecsemõhalál vagy a postabortus syndroma következhet be. Utóbbi az anya lelki sérülését jelenti, akiben tudatosan vagy tudat alatt – bûntudat formájában – tovább él a kötõdés
gyermekükhö z. A fel nem dolgozott trauma megjelenhet a következõ gyerekkel való kapcsolatban is ingerültség, agresszivitás vagy éppen túlféltés, túlszeretés formájában.
És végül álljon itt egy történet, amelyet olvasva, ha az adott korban élne, Ön hogy döntene?Megtartaná gyermekét?

A XVIII. századi Bonnban élt egy házaspár.
A férfi szifiliszben szenvedett, az anya tébécés volt és ötödik gyermekét hordta a szíve alatt. Bár elsõ gyerekük vakon született, a második meghalt, a harmadik süket, a negyedik tébécés volt, a történet idején az abortusz szóba sem jöhetett.
Így született meg Ludwig van Beethoven.
(A cikket beküldte: kata79)Várva várt terhességem és a missed ab
Nem is olyan régen írtam egy cikket, melyben kértem a gólyát, látogasson el hozzánk. Megtörtént a csoda, április elején pozitívat teszteltem, de az öröm nem tarthatott sokáig. Szomorú történetünket nem ajánlom olvasásra kismamiknak vagy babára vágyakozóknak. Önző... »

Terhesnaptár - 7 hetes terhesség
Már egy babszemnyi bébi úszkál a pocakodban. :) Kezdenek a külső jelek is megjelenni rajtad, bár valószínűleg csak te veszed észre magadon, hogy a derekad kicsit megvastagodott. Már túl vagy az első trimeszter felén! Sokan a 12. héten lélegeznek fel igazán... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.