Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Szüléstörténetek

Második kisfiam születése

2012. március 11-re voltam kiírva, friss élményként írom meg e beszámolót.
Izgatott voltam már a 38. hét betöltése óta vagy még kicsit hamarabb is, mindenáron menni akartam, nehéz volt és terhes már a terhesség.
Vizesedés, láb és kézdagadás minden megvolt, ami rossz! Az NST sorra szinte semmit nem mutatott azért mindig reménykedtem, minden este úgy feküdtem le, hogy talán majd ma éjjel indulunk... de nem akart eljönni az a nap.


2012. március 6. volt este pancsi stb., nem tudtam elaludni, de ez már megszokott volt, éjjel negyed 12-kor voltam kinn pisilni aztán visszafeküdtem, majd 23:35 kor arra lettem figyelmes, hogy elönt a forróság, nem hittem el, igen, ez tényleg a magzatvíz. :-))
De bizony az volt, keltettem az uram, hogy elfolyt a víz, megyek tusolni, telefonáljon anyának, hogy jöjjön Viktorkához, mert szülünk.
Mire letusoltam anya itt volt, 00:30-kor elindultunk a kórházba és éjjel 1-re be is értünk, fájások nem voltak igazán, csak a víz folyton csurdogált. Felvétel, beöntés, zuhany majd mehettünk a szülőszobára és jöhetett rögtön apuska is.
Kértem EDA-t, de sajnos annyira nem vettem észre a hatását vagy mondjuk, ha visszagondolok, talán épp azért, mert erősek maradtak a fájások, talán éppen azért tágultam olyan jól.
Egész gyorsan telt az idő, egyszer csak eljött a pillanat mikor odaértünk, hogy kezdhetek finoman nyomkodni, hogy segítsem Bencust. Egy fájás alatt 4-5-öt tudtam nyomni, közben Bencus szívhangja is tökéletes maradt hála Istennek.
Fájt, de nem annyira, mint 3 évvel ezelőtt, nem voltam olyan fáradt.
Egyszer jött a szülésznő megkukkolt és mondta, hogy nyomjak, ha jön a fájás, nyomtam s mondta, hogy oké, érzi a buksit, szedik szét az ágyat.
Közben nyomkodtam mikor jöttek a fájások s mikorra a doki odaért, félig kinn volt a buksi majd még 3-4 nyomás és megszületett Bence baba, március 7-én 10:13 perckor, 3800 grammal, 57 cm-rel, gyönyörű nagy baba volt.
Sajnos a köldökzsinór kétszer a nyakán volt, túl hosszú volt, de ez nem okozott nagy gondot, annyi hogy bevérzett a szemecskéje, ami már szépen helyre is jött, meg a buksija is kicsit olyan lilás volt még akkor.
Felsírt, 9/10 Apgart kapott, elvitték mosdani, apuska fotózott és most a köldökzsinórt is elvághatta.
Ha azt vesszük, 11 óra alatt megvolt minden Viktorral meg 17,5 óra alatt azért nem mindegy...
Szépen gyarapszunk, ilyen nőnapi ajándékot kívánok minden nőnek. :-)
(A cikket beküldte: agibela1989)Villámgyors szülésem története...
Mondanom sem kell, én is, mint sokan azzal kezdeném a leírásomat, hogy szülésem előtt rengeteg szüléstörténetet végigolvastam... már ekkor eldöntöttem, egyszer én is megírom sajátomat, és megosztom veletek. Nálam jobban senki nem félt a szüléstől és a kórházban... »

Csodálatos utazás a fogantatástól a születésig
Exkluzív meglepetésötlet- karácsonyi akció! Rendelje meg most itt honlapunkon a babakönyvet 50%-os kedvezménnyel, közvetlenül a Kiadótól 8980 Ft helyett csak 4490 Ft áron! »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.