Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: A terméketlenségről

Lombikbaba után spontán terhesség

2000 őszén terveztük el a férjemmel, hogy babát szeretnénk, de a kis élet évekig nem akart megfoganni. Így az első gyermekünk három és fél év próbálkozás után sikerült orvosi segítséggel. A második beültetés volt sikeres. Míg a második baba valami csoda folytán természetes úton fogant.

2000 őszén terveztük el a férjemmel, hogy babát szeretnénk. Én naivan azt gondoltam, hogy egy-két hónapon belül sikerül, de tévedtem.
Fél év sikertelenség után elmentem a nőgyógyászhoz, aki azt javasolta, hogy minden reggel mérjem a hőmérsékletemet, és figyeljem, hogy mikor van peteérésem. Hónapokig hőmérőztem, majd ismét visszamentem a dokihoz. Ekkor az andrológiára kaptunk beutalót.
2001 novemberében volt a vizsgálat, ahol kiderült, hogy nagyon rossz a spermakép. Az orvos nagyon flegma és rosszindulatú volt, így még rosszabbul esett nekünk a rossz hír. Ezután több mint másfél évig gyógyszert szedett a férjem, persze teljesen eredménytelenül.
2003 nyarán úgy döntöttünk, hogy nincs értelme tovább várni a csodát, hanem felkerestük a debreceni Kaáli Intézetet. Novemberben meg is történt az első beültetés, ami nem sikerült. Ahogy letelt a kötelező 3 hónap, ismét próbálkoztunk, akkor már sikerült.
2004 márciusában tudtuk meg, hogy babát várunk. Rögtön táppénzre mentem, nagyon vigyáztam magamra és a picire. A terhességem jól telt, attól eltekintve, hogy a 32. héten kinyílt a méhszáj, és 1 hónapig kórházban kellett feküdnöm koraszülés veszély miatt. A 37. héten hazaengedtek, de a kislányom még a kiírt időpontban sem akart megszületni.
2004. november 21-én délelőtt 10 órakor beindították a szülést, és 12 óra 5 perckor már a kezembe foghattam a pici lányomat.
Ezután évekig úgy éreztük, hogy így teljes a családunk, de 2008 őszén mondtam a férjemnek, hogy milyen jó lenne még egy baba.
Egy évig próbálkoztunk, és utána felkerestünk egy andrológust, azért, hogy a friss eredménnyel mehessünk ismét a Kaáli Intézetbe. Az orvosnál óriási meglepetés ért minket, mert a férjem spermaképe teljesen tökéletes lett.
2009 decemberében természetes úton teherbe estem a második kislányunkkal. A második várandósság szinte teljesen problémamentes volt. A szülés még egy kicsit az elsőnél is rövidebb volt.
2010. augusztus 19-én NST-re mentem, de enyhe fájásaim voltak, így már maradtam a szülőszobán. Délelőtt 10 órakor bekötötték az oxitocin infúziót, és 11 óra 24 perckor kibújt a kisbabánk.
Így most már két kislány boldog szülei vagyunk, és most már tényleg teljes a családunk.
(A cikket beküldte: Banita76)Csodára várva
Tudjuk rég - egy nő bármit megtesz két dologért. Hogy NE legyen gyereke, vagy hogy LEGYEN. Amikor a párommal elterveztük, hogy közös babát szeretnénk - az én négyem mellé -, sejtettük, hogy nem lesz könnyű, és nehézségekbe ütközünk. De azt hittük, hogy mindenre... »

Ne az abortuszt válaszd...
Elsősorban, azoknak írok, akik „felelőtlenül", „fejvesztve", vagy csak átadva magukat egy szenvedélyes pillanatnak akaratlanul is teherbe estek, és most mégis valami belső hang azt sugallja nekik, hogy ez nem is olyan nagy „átok". »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.