Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Szüléstörténetek

Krisztiánom születése

Mikor megtudtam hogy babát várok, hirtelen fel sem fogtam hogy anyuka leszek! Kérdés nem volt hogy megtartom! 2011.05.18-ra voltam kiírva drága Krisztiánommal. Rögtön rákattantam a netre, barátnőm ajánlotta a Hoxát. Sok szüléstörténetet olvastam, tudtam, hogy majd én is megírom az enyémet. Nos, íme!

Mikor megtudtam, hogy babát várok, hirtelen fel sem fogtam hogy anyuka leszek! Kérdés nem volt, hogy megtartom! 2011. 05.18-ra voltam kiírva drága Krisztiánommal.

Teherbeesés nálam érdekesen zajlott: szakítottunk, kibékültünk az elmúlt 4 évben… De a sors úgy gondolta, hogy ebből elég. 2010 augusztusában 2 hónap mosolyszünet után kibékültünk, és szeptemberben kimaradt a menzeszem, de a terhességi teszt negatív lett. Pár hét múlva iszonyat görcsölt jobb oldalt a hasam, mintha egy ping-pong labda nyomná. Kórházban rögtön ultrahangra küldtek, és máris láthattam az én kicsi Pocaklakómat! A kis ping-pong labda szerűség, amit éreztem a sárgatest volt. (Hozzátenném előtte több évig fogamzásgátlót szedtem, és mivel épp nem voltunk együtt párommal, gondoltam ideje, hogy tartsak néhány hónap szünetet.)

Terhességem nem volt problémamentes: hányingerek, vesetágulat, nem alvás… De azért lehetett volna rosszabb is. Május elején már nagyon vártam, hogy végre kint legyen Picurom, de sem a frontok - hideg, meleg -, sem a házi praktikák, mint nemi élet, lépcsőzés, nagy séták, homeopátiás bogyók, málnalevél tea nem hozott eredményt. Május 12-én NST-n doktorom közölte, hogy jövő héten van még ideje kibújni a drágámnak, utána befektet. Amit nagyon nem akartam. Ekkor, azaz május 13-án ittam meg a bábakoktélt. Semmi hatás, gondoltam. Este 11-kor így le is feküdtem aludni.

Hajnal fél egykor arra ébredtem, hogy kisebb vizes folt van alattam. Gondoltam elcseppentem. De nem, mivel a WC-n is folydogált belőlem. Akkor leesett, hogy a magzatvíz. Párom is felébredt, és vártuk a fájásokat, én közben jártam a WC-re. Fájások hajnal háromkor még sehol, ezért javasoltam feküdjünk vissza aludni. (Párom ehhez túl ideges volt, már nem tudott volna visszaaludni.) Így utólag jó hogy nem tettük a fertőzés miatt, ami a túl korán elfolyó magzatvíz miatt kialakulhat. A kórházba érve mondták, hogy zárva vagyok, és hogy készüljek. Rákötöttek a gépre, ami semmi fájást nem mutatott ezért hajnal 5-kor kaptam zselét, és infúziót, beöntést, sőt még katéterezés is volt. Lassan tágultam, közben kapkodtam a homeos bogyókat. Mivel alig aludtam 2 órát, úgy gondoltam biztos van időm kicsit szundítani. Időm lett volna, de két fájás között kivitelezhetetlen.

A fájások jöttek, türelmem fogyott, szívtam a gázt, könyörögtem EDA-ért (szombat volt, kevesen dolgoztak, aneszteziológus el volt foglalva, így nem kaptam). Azt hiszem fél 12-kor jött a doki újabb vizsgálatért, és végre közölte, hogy eltűnt a méhszáj, szülünk!!! Hívta páromat, szétkapták az ágyat, jöttek az utasítások, mit fogjak, hogy nyomjak, szem becsuk, és lassan lélegezz. Hogy őszinte legyek rosszabbra számítottam: első két nyomás után észrevettük, hogy drága fiam, akár a terhesség alatt, szüléskor is bevackolta magát jobb oldalra, nem középen helyezkedett. Doktorom helyreigazította, és így a következő két nyomás után megszületett 2011. május 14-én, 11 óra 45 perckor az én Krisztián Attilám, 39. hétben, 51 cm, és 3100 kg-mal! Párom nagy segítség volt, hogy fogta a kezem, hogy tudtam, ott van mellettem, hogy biztatott (előtte lévő hetekben még nem tudta, hogy lesz-e bátorsága bejönni). Vajúdáskor nem bírta nézni szegénykém, hogy nem tud nekem segíteni, és én sem akartam, hogy (szégyen, nem szégyen) sírni lásson, miközben azt ismételgetem, hogy: én ezt nem bírom, és EDA-ért könyörögtem szó szerint. De sem én, sem ő nem bánta meg, hogy így alakult. Egy élmény volt mind a kettőnknek! Persze amint kibújt a kis Pocaklakónk rögtön elküldtem, hogy számolja meg pici ujjait, lábujjait, nézze meg megvan-e mindene! Addig engem összefoltoztak.

A szülés valóban csodálatos élmény, és tényleg kifér ott egy egész gyerek! Mikor a mellkasomra tették nem mondom, hogy elfelejtettem a fájdalmat, de megérte! Sajna nem szopizott azonnal, mégiscsak elkapott egy fertőzést, átkerült a koraszülött osztályra, de két kórházban töltött hét után végre otthon lehettünk.

Ezúton köszönöm a támogatást Páromnak, aki legyőzte félelmét és kitartott mellettem a szülőszobában a haverjai ijesztgetései ellenére!
Valamint ezúton szeretnék köszönetet mondani elsősorban Dr. Darwish Lewa Fathinak, valamint a kisvárdai kórház Szülészeti osztály és Gyermekosztály dolgozóinak!
(A cikket beküldte: vberni01)Annabella születése
Ez a történet augusztus 2.-án kezdődött. Én nagyon féltem, mert ez az első babám. Terhességem végéig kisfiút mondtak, hogy az lesz, de kislányom lett, Annabella Csenge. Most már öt hónapos, és nagyon kövér, 6700 gramm. Már három hónapos korában kinn volt két foga... »

Tudnivalók a gyermekágyról
A szülést várva sokan nem is gondolnak arra, hogy mit takar a gyermekágy és mit kell ilyenkor tenni. A szülés utáni hat-hetet nevezzük gyermekágynak, amikor is a kismama méhe regenerálódik, begyógyulnak a szülés alatt keletkezett sebek (gátmetszés) és a mellek megkezdik új szerepüket. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.