Kategória: Egyéb a terhességről

Egy kismama dilemmái - hol és kinél szüljek?

Néhány napja erősen elbizonytalanodtam orvosommal kapcsolatban, akihez eddig privátban terhesgondozásra jártam Budapestre. Tanácstalan vagyok hogy váltsak-e. Ha igen, akkor hova menjek?

Most vagyok 29 hetes terhes, elmúltam 35 éves, még nem szültem. Sajnos két babát az elmúlt 2 évben már elvesztettem - egyiket 6 hetesen méhen kivül, másikat 6 hetesen - spontán vetéléssel Jelenlegi orvosom egy jó hírű pesti kórháznál dolgozik, de utóbbi pár vizsgálatnál rossz érzéseim támadtak vele kapcsolatban - főleg mikor felhoztam, hogy a szüléssel kapcsolatban szeretnék lassan pár dolgot a kórház protokolljáról megtudni.
A helyzetet bonyolítja, hogy egy hónapja vidékre költöztünk, és területileg most máshová tartozom .

Védőnőm a Szent Imre kórházat ajánlotta, a szülésznők miatt. Ha a szülés itthon megindulna, a mentő oda is bevinne, mivel közelebb van hozzánk mint Székesfehérvár. Igazság szerint találtam már korábban egy nagyon jó orvost - ő mentette meg petevezetékemet a méhen kívüli első babánál, de az ő kórházában az ügyeletes dokikkal nagyon negatív tapasztalatom volt a vetélésemnél és semmiféle képpen sem szerettem volna még egyszer, szülés közben hasonlót átélni.

Igazából semmi extra elképzelésem sincs szüléssel kapcsolatban - de nem szeretném, ha automatikusan gátmetszenének, mint először szülő nőt.
A mostani orvosom kórházában ez protokoll. Ráadásul én szerinte öreg vagyok (36 éves) és a szöveteim már nem úgy tágulnak, ezért elviekben a császármetszés valószínűsége is nagyobb, amit én pedig mindenképp el szeretnék kerülni.

A doki kérte, hogy a következő alkalomra gyűjtsem össze a kérdéseimet, hogy meg tudjuk beszélni és időben kiderüljön, hogy amit én szeretnék, az náluk belefér-e a keretbe.

Szívem szerint itthon szülnék egyébként és nagyon félek, hogy a kórházban kiszolgáltatott helyzetbe kerülök, ahol megkérdezésem és beleegyezésem nélkül hoznak döntést velem kapcsolatban. Ugyanakkor a babám egészségét mindenek elé helyezem - viszont úgy gondolom ami nekem nem jó, az neki se, ha a szülést lassítja, komplikációt okoz... stb. Eredetileg gyógypedagógus végzettségem van, lehet ezért is van bennem félsz, elég sokat tanultam a szülés körüli sérülésekről is.

Talán az orvosokban rég megrengett hitemet kellene visszanyernem. Néha arra gondolok feleslegesen agyalok, rá kéne bíznom magam egyszerűen a gondviselésre és nem aggódni.

(A cikket beküldte: Lilia2012)Életem Ausztriában 4. – A baj csőstől jön
Ahogy Zsófika nőtt, rögtön tudtam, hogy szeretnék neki még kistestvért, akár többet is. Eredetileg négy gyereket szerettem volna, a férjem kettőt, így végül megegyeztünk a matematikai átlagban! Az mindegy volt, hogy kislányok vagy kisfiúk lesznek, csak az volt a... »
Napló babámnak 2.
Vannak emberek, akik nem tudnak egy szemmel kacsintani. Vannak akik, nem tudják összepödörni a nyelvüket (ugye milyen izgalmas, hogy ez is a genetikán múlik...mint pl. a szemed színe. Vajon milyen lesz?) És vannak olyanok, akik különböző okokból kifolyólag nem tudnak hason aludni. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.