Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ


Kategória: Munka és terhesség

Hogyan és mikor mondjam el a főnökömnek?

A Munka Törvénykönyve mind a munkáltató, mind a munkavállaló kötelezettségévé teszi, hogy a másik felet tájékoztassa minden olyan tényről, körülményről, illetve ezek változásáról, amely a jogok gyakorlása és a kötelezettség teljesítése szempontjából jelentős lehet.

A törvény azonban kifejezetten tiltja, hogy a munkáltató a munkavállalót terhesség megállapítására irányuló vizsgálat elvégzésére, vagy arról szóló igazolás bemutatására kötelezze, kivéve, ha erre jogszabály előírása alapján, a munkaköri alkalmasság vizsgálata körében kerül sor.

Ezen túlmenően a munkavállaló belátásán múlik, hogy mikor tájékoztatja állapotáról a munkáltatót. Persze a kedvezményeket a munkáltató csak ettől az időponttól tudja alkalmazni, továbbá a munkavállalónak számítania kell arra, hogy ha munkáltatói intézkedés esetén ezt a körülményt elhallgatja, úgy később az intézkedés – pl. a felmondási védelem miatti rendes felmondás – jogellenességére nem hivatkozhat.


Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek!

E-mail címed:
Ismerősöd e-mail címe:


Komplikációk és koraszülés
Kedves olvasóim! A várandósság alatt érdemes testünk jelzéseire odafigyelni, mert lehet olyan dolog, vagy aprócska jel, ami az orvosoknak fel sem tűnik, de egy kismama megérzi, ha baj van, és ez életeket menthet...ahogyan a miénket is, 2004 áprilisában...(Szilvia... »
Az élet ajándéka, Zsozsóm születése
Amióta az eszemet tudom, saját családra vágytam, férjjel, szép esküvővel majd babával. Nagyon fontosnak tartottam, hogy meg tudjam adni neki mindazt a családi, érzelmi hátteret, és biztonságot, amit én sajnos nem kaptam meg. Mindig azt mondtam, hogy csak akkor... »Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a anyaleszek.hu weboldalra felkerült friss cikkekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss cikkeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.anyaleszek.hu/rss
Minden jog fenntartva © 2017, www.anyaleszek.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) anyaleszek.hu | WebMinute Kft.